Verwarring over snelheidslimiet A12 compleet8184x

De verwarring over de maximumsnelheid op de A12 is compleet. Rijkswaterstaat is bezig met het weer weghalen van een deel van de onderborden tussen Den Haag en Utrecht.

De bebording was in het weekend aangepast omdat toen de maximumsnelheid in Nederland omhoog ging naar 130 kilometer per uur.

Snelheidslimiet A12 flexibel

Op de A12 tussen Den Haag en Utrecht geldt een flexibele maximumsnelheid. Daar mag alleen 's avonds en 's nachts 130 km worden gereden. Rijkswaterstaat had dit aangegeven met het bord 120 en de onderborden '6-19 h.' en 'Bij gesloten spitsstrook'. Dit leidde tot veel verwarring bij automobilisten.

Nu Rijkswaterstaat na een uitzending van Omroep West (zie video hierboven) de onderbordjes 6-19 h. weer weghaalt, zou het betekenen dat automobilisten daar bij een gesloten spitsstrook 120 mogen en in de spits, als de spitsstrook open is, 130 kilometer per uur.

Met 130 Den Haag in

Maar het wordt nog mooier: Dankzij een nieuw bord bij het Prins Clausplein mogen automobilisten nu met 130 kilometer per uur via de Utrechtsebaan Den Haag binnen racen. Op het bord staat namelijk een snelheidsbeperking van 100 kilometer per uur, die geldt tussen 6 en 19 uur. Ofwel na 19 uur is het scheuren op de weg waar voorheen 80 de limiet was.

De ANWB had al een meldpunt geopend voor automobilisten die de weg kwijt zijn met de nieuwe, variabele maximumsnelheden.

Bron:  Omroep West

Melder: DoorrijTuffertje

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram