Videowagen regiopolitie Brabant-Zuidoost ook 's nachts ingezetx

De videosurveillanceauto van de politie heeft zondagochtend rond 3.30 uur twee automobilisten uit Eindhoven van 22 en 23 jaar aan de kant gezet. De politie zag de twee broers met hoge snelheid vanaf de Aalsterweg achter elkaar de A67 oprijden richting Eersel. Op het deel van deze weg waar spitsstroken aangelegd worden geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u. Hier reden de automobilisten maar liefst 165 km/u.

Na de snelheidsbeperking werd de snelheid opgevoerd tot 191 km/u. Op een parkeerplaats aan de A67 zijn beide auto’s aan de kant gezet. Het rijbewijs van de 23-jarige werd ingenomen. De 22-jarige man zei dat hij zijn rijbewijs was verloren. Tegen beide mannen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Bron:  Politie Brabant-Zuidoost

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Uit dit artikel blijkt dat de Politie Brabant-Zuidoost hun videowagen, een blauwe Seat Leon, ook 's nachts in het weekend inzet. Het is te hopen dat op dit tijdstip ook aandacht wordt geschonken aan alcomobilisten maar ik vrees het ergste. Het is op dit soort tijdstippen immers lekker doorrijden en dus kunnen er flink wat pegels worden gevangen.

Overigens was de snelheid die deze twee broers aanhielden wel erg overdreven. Op deze plaats wordt ook 's nachts doorgewerkt. Met name de zware klussen, zoals het plaatsen van brugdelen en peilers, waarvoor exceptioneel transport en een rijstrookafsluiting nodig is worden in het weekend met grote regelmaat 's nachts uitgevoerd.