Vijf procent schoner bij 80 per uurx

DEN HAAG | De lucht in de Rotterdamse woonwijk Overschie is vijf procent schoner geworden na de invoering van een lagere maximumsnelheid op de A13. De resultaten van de maatregel in Overschie bepalen of een lagere snelheid ook gaat gelden op de Utrechtsebaan, de A12 en andere delen van de A13.Sinds mei vorig jaar geldt op de weg een snelheidslimiet van tachtig kilometer per uur om het leefklimaat van bewoners in Overschie te verbeteren.
De meetresultaten van Rijkswaterstaat worden komende week gemeld aan de Tweede Kamer. De cijfers zijn nog niet officieel, omdat het ministerie van Verkeer nog geen goedkeuring heeft gegeven aan de rapportage. Rijkswaterstaat wil geen verdere toelichting geven op de cijfers. Ook wil de dienst niet zeggen of het de maatregel aanbeveelt voor andere snelwegen.
De discussie is sinds enkele weken extra urgent, omdat de lucht boven het nieuwe ADO-stadion langs de A12 wellicht te vuil is om er te mogen voetballen. De provincie Zuid-Holland en de gemeenten Leidschendam-Voorburg en Delft willen graag een lagere snelheid op de snelwegen, maar het ministerie wil eerst de resultaten in Overschie afwachten.

Bron:  Haagsche Courant

Melder: DrNomad

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram