Vliegbasis jaagt op hardrijders





 

LEEUWARDEN - De Koninklijke Marechaussee gaat het autoverkeer op de Leeuwarder vliegbasis vaker controleren op snelheidsovertredingen. Dit gebeurt op verzoek van basiscommandant Paul Mulder naar aanleiding van het grote aantal schadegevallen vorig jaar.



"Wij zijn een politiedienst ten behoeve van de strijdkrachten. We controleren dus altijd al. Maar een commandant kan altijd een extra beroep op ons doen", legt voorlichter Jan Koning van de marechausse in Beilen uit. "In dit geval is dat ook gebeurd. Mulder wil dat er rustiger gereden wordt op de basis." Bij de verscherpte controles langs de rondwegen van het vliegveld en op rolbanen en platforms wordt net als bij de gewone politie gebruik gemaakt van radarapparatuur en een laserpistool. Wie de regels overtreedt, gaat onherroepelijk op de bon. Koning: "Er gaat bij het uitrijden van hangars ook nogal eens wat mis." Kolonel Mulder is geschrokken van de hoge kostenpost die vorig jaar is ontstaan door het rijgedrag van de militairen op zijn basis. Hij meldde dat onlangs in het personeelsblad en sprak van een mentaliteitskwestie.

Bovendien waarschuwde hij dat de schade op de veroorzakers verhaald zal worden. Koning: "Het moet niet zo zijn dat wij door de extra controles straks de boeman op de vliegbasis worden. De veiligheid op het veld is natuurlijk van het allergrootste belang."

 
 
Bron: Leeuwarder Courant
 
  5-5-2003  


|

FlitsKaart