Voor achtste keer internationale controle langs Nederlands - Duitse grens1114x

Donderdag 20 april werd onder de naam “Korridor Fahndung” tussen 17.00 en 23.00 uur voor de achtste keer een internationale grenscontrole gehouden langs de Nederlands – Duitse grens tussen de Dollard in het Noorden en de grens bij Vaals / Aken in het zuiden.In Twente werd op een drietal plaatsen een controle gehouden en wel bij de grensovergang Denekamp, de grensovergang A1 bij de Lutte en op de N35 tussen Gronau en Enschede.
Door de gezamenlijke meewerkende diensten als Koninklijke Marechaussee, Douane, de AID, de Rijksverkeersinspectie en de Politie Twente samen met de KLPD, werden in totaal 810 voertuigen met daarbij 1526 personen gecontroleerd.Een groot aantal processen verbaal voor diverse verkeersovertredingen zijn uitgeschreven.
Vijf vrachtwagenchauffeurs mochten in verband met het overschrijden van de rijtijdenwet niet verder rijden. Een 6e vrachtwagenbestuurder kreeg een boete door de AID opgelegd van 1500 euro omdat hij geen doorvoerdocumenten had voor het vervoeren van zes paarden. Ook een drietal bestuurders van voertuigen die niet voldeden aan de wet vervoer gevaarlijke stoffen kregen een boete net als een tweetal die met de papieren bleken te hebben geknoeid en valsheid in geschrifte hadden gepleegd. Voor al deze zaken werd direct een boete opgelegd van in totaal 4950 euro.


Daarnaast werd van een aantal bestuurders een nog openstaande boete geïnd met een totaalbedrag van 1491 euro.

Bron:  Politie.nl

Melder: Dion

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram