Vormfout: doorrijdster vrijgesproken2650x

Vanwege een vormfout heeft de Asser politierechter de 23-jarige L.L. uit Hellevoetsluis vandaag vrijgesproken van doorrijden na een ongeval. De jonge vrouw reed op 16 maart in Wittelte achteruit met een auto tegen een lantaarnpaal. Omdat in de dagvaarding de datum van 19 maart stond, kon het volgens de rechter niet worden bewezen en sprak hij haar vrij.

De vrouw gaf toe tijdens het zoeken in het duister achteruit te zijn gereden waarbij ze een doffe klap hoorde. "Ik ben uitgestapt en zag dat er geen schade aan de auto was. De lantaarnpaal was op een hoogte van 2,5 meter geknikt. Die schade kon ik niet hebben veroorzaakt met een gewone personenauto."

Volgens de rechter was het heel goed mogelijk dat L. de lichtmast raakte met de trekhaak van de auto: "De knik kan zijn ontstaan op de kwetsbaarste plek en die is hoger gelegen want daar is de lantaarnpaal dunner." De schade bedroeg volgens Essent 1250 euro.

De vrouw kreeg een boete van 220 euro, maar omdat zij haar verhaal bij de rechter wilde doen, betaalde ze die niet. En dat pakte goed voor haar uit. De rechter zei dat de vrouw wel was doorgereden na een ongeval, en dat is strafbaar, maar dat dit niet op 19 maart gebeurde: "Dit kan ik niet zien als een schrijffout. De datum is essentieel in een strafzaak."

Bron:  Dagblad van het Noorden

Melder: Maserati Teun

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram