VS voert wetgeving in voor zwarte doos in auto’s





 

De National Highway Traffic Safety Administration heeft besloten dat invoering van de federale wetgeving met betrekking tot black boxes in auto's niet opnieuw wordt uitgesteld. De nieuwe regels gaan per 1 september in.

Met een black box in een auto kan, net als in een vliegtuig, in het geval van een ongeluk relevante informatie worden uitgelezen. De data in de zwarte doos wordt continu bijgewerkt en zou niet voor langere periodes worden bewaard. Hoewel nog niet alle auto's in de Verenigde Staten standaard over een event data recorder beschikken en er nog geen wettelijke verplichting is, zou inmiddels 91,6 procent van alle voertuigen beschikken over een edr-module, zo meldt Digital Trends.

Om te garanderen dat de informatie in een zwarte doos uitgelezen kan worden, heeft de National Highway Traffic Safety Administration een landelijke standaard opgesteld. De regels schrijven onder meer voor dat een edr minimaal vijftien verschillende gegevens moet opslaan, waaronder de snelheid, hoe ver het gaspedaal en het rempedaal waren ingedrukt, of de airbag is opgeblazen en of de inzittenden veiligheidsgordels droegen. De NHTSA heeft ook regels voor de constructie van de zwarte doos opgesteld. Zo moet een edr blijven functioneren als het voertuig met een snelheid van 30 mijl per uur op een vast object botst.

Hoewel wetgeving voor de invoering van edr-systemen in auto's al in 2006 werd aangenomen en de systemen oorspronkelijk vanaf 1 september 2010 aan de wettelijke eisen moesten voldoen, wist de automobielindustrie uitstel te krijgen tot 1 september 2012. De fabrikanten willen nu echter opnieuw een jaar uitstel, omdat ze meer tijd nodig zouden hebben om edr-hardware te verwerven die aan de wettelijke standaarden voldoet. Dit verzoek tot uitstel is nu door de toezichthouder afgewezen.

 
 
Bron: Tweakers.net
 
  15-8-2012  


|

FlitsKaart