VVD: politie te veel bezig met verkeerscontrole





 

Maastricht - Het aantal verkeers- en snelheidscontroles in Limburg loopt de spuigaten uit. De politie kan de tijd die ze aan controles besteedt beter benutten door de veiligheid op straat te verhogen. De VVD-fractie in Provinciale Staten zal daar vandaag in de algemene beschouwingen toe oproepen.



,,We willen de absurde aandacht voor verkeershandhaving omzetten in aandacht voor het optreden van de politie in de straat. De agent in de straat die geconfronteerd wordt met overlast van hangjongeren of levensgevaarlijke scooterrijders moet in ieder geval net zo effectief worden in zijn optreden als de flitsagent achter de boom'', aldus VVD-fractievoorzitter J. van Rey. Dat kan volgens hem door meer tijd vrij te maken voor het straatwerk ten koste van de snelheidscontroles.



Bovendien wil de VVD dat meer aandacht komt voor de beveiliging van winkels en bedrijfsterreinen. De fractie steunt het proefproject waarin politie, stadstoezicht en particuliere beveiligingsbedrijven hebben afgesproken een winkel twee maal daags binnen te lopen en veel te controleren in winkelstraten. ,,Dat moet ook het geval zijn op bedrijfsterreinen. De personele ruimte daarvoor kan ook weggehaald worden bij de verkeerscontroles'', meent Van Rey.

 
 
Bron: De Limburger
 
  14-11-2003  


|

FlitsKaart