Waarschuwing tegen lasergun8589x

Het Hillegomse bedrijf Stinger heeft apparatuur op de markt gebracht die waarschuwt tegen lasergun-controles van de politie. Het gaat om de Laser Analyser, die minimaal 488 euro kost.

De Laser Analyser vormt een aanvulling op de bijna 1700 euro kostende Driver Safety & Information Computer (DSI) van Stinger. Het apparaat biedt ook safety signals. De DSI waarschuwt met behulp van de Laser Analyser bijvoorbeeld voor remmend verkeer. Ook hoopt Stinger dat bijvoorbeeld bij uitgaande scholen radars komen te staan die de automobilist attent maken op overstekende kinderen. Ook geeft de DSI door de Laser Analyser een signaal als de politie met een lasergun controleert. De gewaarschuwde automobilist kan dan vaart minderen en een boete ontlopen. De apparatuur herkent ook het type ’gun’ waarmee wordt gelaserd. Niet alleen een leuke gimmick, maar ook ’kenmerkend’ voor de accuratesse van de vinding, zeggen ze bij Stinger.

De Laser Analyser kent nog een functie: de Laser Shield. Het ’schild’ zorgt ervoor dat met een laser de snelheid van een auto niet te meten is. Het is in Nederland toegestaan de Laser Shield in bezit te hebben en ermee rond te rijden, maar je mag niet opzettelijk een lasergun-controle beletten. Uit voorzorg levert Stinger daarom het ’schild’ niet in Nederland. Automobilisten kunnen de functie wel downloaden van de Engelse website van Stinger. Ze maken dus zelf een keuze. ,,Het is aan de automobilisten zelf of ze het willen’’, zegt Stinger-directeur Jim de Wilde. De Stinger-directeur weet precies wat wel en niet mag. Het is illegaal opzettelijk een ambtenaar te belemmeren bij de uitoefening van zijn functie, wat dus gebeurt als een lasergun-controle wordt gedwarsboomd.

Bron:  Haarlems Dagblad

Melder: Trasher
WM

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Flitsservice gaat binnenkort een exemplaar testen.

Er is al langer dergelijke apparatuur te koop zoals de laser pro park