Wederom foto's vernietigd na commmentaar Flitsservice fotograaf





 

Naar aanleiding van zijn repo van 1 februari 2005 heeft forumlid Egeltjes op 16 februari een brief gestuurd aan het VHT van Politie Noord-Holland Noord:


Geachte mijnheer/ mevrouw,



Afgelopen dinsdag 1 februari 2005, rond 20:45uur, trof ik op de N242 een dubbele snelheids-controle aan. Deze bestond uit de Seat-Toledo [Kenteken: 53-HR-NG] bij hectometer-paal HMP42.2 (gericht richting naar het noorden, Heerhugowaard) en uit de Mitsubishi Carisma [kenteken 29-HT-XD] bij hectometer-paal HMP42.1 (gericht het zuiden, de A9) (foto 1 op de bijlage).



Nu is het geval dat de N242, ten zuiden van HMP42.1 een bocht naar links maakt (foto 2 en foto 3 op de bijlage). Tevens is mij bekend dat het controleren (met rader (Gatso-installatie)) in een bocht een onnauwkeurig meet-resultaat geeft, waardoor de controle op zich ongeldig verklaard kan worden.



Als referentie verwijs ik naar het Verkeers Handhaving Team van Limburg-Zuid, waar onlangs een snelheids-controle (op maandag 17 januari 2005, rond 10:20uur) ongeldig verklaard is, omdat de betreffende wagen (een blauwe mitsubishi Carisma [kenteken
93-LB-BS]) ook in een bocht naar links stond te controleren (Foto 4 op de bijlage).



Graag wil ik uw reaktie op deze controle (specifiek tot de Mitsubishi Carisma bij HMP42.1) weten en wil ik op de hoogte gehouden worden van het resultaat van uw reaktie.



Hoogachtend,



Egeltjes




Hierop is vandaag reactie gekomen van het verkeershandhavings team:


Geachte Egeltjes,



In antwoord op uw schrijven d.d. 16 februari 2005, kan ik u hget volgende mededelen:



Op dinsdag 1 februari 2005 heeft een medewerker van ons inderdaad op de door u geschetste wjze een snelheidscontrole op de N242 gehouden vlak voor een bocht naar links.



Na de ontwikkeling van de gebruikte film, was door ons geconstateerd, dat de controle niet volgens de geldende richtlijnen was uitgevoerd.



Dit heeft ons doen besluiten, om alle foto's die op die locatie zijn genomen te vernietigen, voordat zij het CJIB zouden bereiken. Er zullen dus geen beschikkingen worden uitgereikt naar aanleiding van deze controle.



We hebben intern maatregelen genomen om herhaling te voorkomen.



Ik vertrouw er op u hiermede voldoende te hebben geïnformeerd.



Met vriendelijke groet,



Projectcoördinator Verkeershandhaving.


 
 
Bron: Flitsservice
 
  3-8-2005  


|

FlitsKaart