Weer 80 kilometer per uur op de ring A10 per 26-03-20141644x

Vanaf vandaag moet het verkeer op de ring A10 West zich weer houden aan een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur, nadat er sinds 2012 overdag 100 kilometer per uur mocht worden gereden. Vooral de bewoners van de Max Havelaarflats in West zullen opgelucht zijn.

Tussen het knooppunt De Nieuwe Meer en de aansluiting Westpoort geldt vanaf 29 maart dag en nacht een maximumsnelheid van 80 km/u. Eerder mocht er overdag 100 kilometer per uur gereden worden. ’s Avonds was de maximumsnelheid al 80 kilometer per uur, om geluidsoverlast tegen te gaan.

Minister Schultz van Haegen (Verkeer) besloot al in februari dat de snelheid weer omlaag moest, nadat bleek dat de luchtkwaliteit ernstig verslechterde door de verhoging van de maximumsnelheid. Het was Schultz van Haegen (VVD) zelf die de verhoging had ingevoerd.

De luchtkwaliteit bleef ondanks de verhoging op de meeste plekken voldoende volgens de cijfers van het ministerie, behalve bij de Max Havelaarflats, waar de vuile lucht zich ophoopt bij de onderste etages.

Amsterdam en Milieudefensie maakten in november vorig jaar bezwaar tegen de snelheidsverhoging, omdat de luchtkwaliteit ernstig verslechterde en in 2015 op een onacceptabel laag niveau zou komen. Volgens Milieudefensie zouden omwonenden van de snelweg 79 dagen korter leven als gevolg van de snelheidsverhoging.

De minister had het graag anders gezien, zei zij in februari: ’Maar als het niet kan binnen de norm, wil ik niet degene zijn die de snelheid toch hoog houdt. Mensen moeten blijven geloven in mijn boodschap: ’Sneller waar het kan, langzamer waar het moet’.’

Bron:  Het Parool

Melder: Maserati Teun

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Deze ellende wordt u aangeboden door Milieudefensie.