Weer doden en gewonden op A35





 


HENGELO - Door een ernstig verkeersongeval op de snelweg A35 tussen Hengelo en Almelo zijn woensdagavond twee mensen omgekomen en raakten drie mensen zwaargewond. Het ongeval ontstond toen een vrachtauto op een personenauto botste die vervolgens werd geplet tussen de truck en een bus met scholieren. Een onbekend aantal mensen is lichtgewond. De aanrijding had om 21.10 uur plaats. Dat heeft de politie bekendgemaakt.



De inzittenden van de schoolbus zijn leerlingen van het Candea College in Duiven. Volgens een woordvoerder van de school gaat het om groep 6V van het vmbo. De leerlingen waren op de terugreis van een uitstapje naar Berlijn. De scholieren zijn is rond half twaalf met een vervangende touringcar naar het Van de Valk Motel in Hengelo gebracht. Daar wordt de groep opgevangen en worden de personalia genoteerd. Volgens de ambulancemedewerker zijn er in de bus drie lichtgewonden gevallen. Zij zijn naar een ziekenhuis gebracht.



In de schoolbus zijn geen dodelijke slachtoffers gevallen. Volgens rector Henkens van het Candea College in Duiven raakten in de bus inzittenden uitsluitend lichtgewond.



Er wordt vervangend vervoer geregeld voor de terugtocht van de scholieren. De meeste scholieren hebben hun ouders inmiddels via de mobiele telefoon ingelicht. Bij de school in Duiven is schoolleiding aanwezig om ouders en familieleden op te vangen. De scholieren reageerden volgens een hulpverlener vrij gelaten op het ongeval. In kleine groepjes werd met elkaar gepraat.



Volgens een woordvoerder van de Stichting Bus remde de buschauffeur van de touringcar af voor een file. Kort daarna zag hij in zijn spiegels een vrachtwagen over een personenauto achter hem schuiven. De chauffeur van de bus week uit naar de vangrail. Hij was bang het voertuig voor hem te raken. De zegsman van de stichting, die het imago van touringcars hoopt te verbeteren en een keurmerk uitdeelt, kreeg de gegevens van de chauffeur die hij na het ongeval had gebeld.



De politie heeft na het ongeluk de snelweg A35 tussen Borne-West en Azelo afgesloten. De politie leidt het verkeer om.



Enkele dagen geleden kwamen door een ongeval op dezelfde snelweg maar dan bij Almelo vijf jongeren uit Zeewolde om het leven. Rijkswaterstaat zal in de nacht van woensdag op donderdag de pijlen op de bewegwijzeringsborden bij de splitsing van de snelwegen A35 en A1 aanpassen. Die borden staan namelijk niet precies boven de goede rijstroken en dat levert verwarring op, beaamde Rijkswaterstaat woensdag eerder op de dag.

 
 
Bron: Telegraaf
 
  21-10-2004  


|

FlitsKaart