Wegmisbruikers presentator rijdt zonder gordel!x

Al een poosje is het "objectieve" programma Wegmisbruikers op de televisie bij SBS6. Dit programma wat als propaganda spreekbuis fungeert voor Koos Spee, verkeersofficier van Justitie grossiert in het misleiden van het publiek.


Agenten die zonder schroom automobilisten tientallen kilometers achtervolgen in de hoop dat ze net boven de 50 km/u te hard grens komen, zodat ze weer lekker fijn een rijbewijs in kunnen nemen. Dat ze daarbij zelf regelmatig de regels overtreden boeit niet. "Dat mogen ze", zo zegt de presentator met moraliserende stem. Bijvoorbeeld met 150 km/u over een fietspad voorbij woonhuizen om maar een motorrijder te grazen kunnen nemen, die welliswaar te hard rijdt, maar het verkeer niet in gevaar brengt.


Inderdaad heeft de politie vrijstellingen, maar daar zitten wel beperkingen aan. Beperkingen die de agenten van de videoauto's nog nooit gehoord hebben blijkbaar! Agenten van het KLPD die over de snelwegen rijden met videowagens hebben in een artikel vorig jaar in de Telegraaf al hun afschuw geuit over de gang van zaken bij het programma Wegmisbruikers. "Cowboys", zo omschreven zij het haantjes gedrag van hun regionale collega's. "Diegene die als een cowboy rijdt bij het KLPD, vliegt eruit", zo zei een KLPD'er.


Onobjectief en zelfs ronduit misleidend is het programma te noemen. Van insiders in de mediawereld hebben wij zelfs begrepen dat ontzettend veel beelden die negatief zouden overkomen niet uitgezonden worden. Mislukte metingen, onterechte rijbewijs invorderingen, alles wordt eruit geknipt.


Ondertussen staat de presentator al jubelend voor de camera wederom een rijbewijs inname toe te juichen. Te walgelijk voor woorden voor diegenen die wel verstand van verkeerszaken hebben en door de leugens heen weten te prikken.


Maar wat schetst onze verbazing als wij op de site van Bastiaan Boog kijken, de regisseur van Wegmisbruikers? Een foto van onze moraliserende presentator rijdend als passagier in een auto zonder gordel! Foei foei! Laat Koos Spee het maar niet zien. Als u de foto wilt zien moet even op >deze link< klikken.Update:Overigens beweert de regisseur van Wegmisbruikers dat ze stilstonden, om ook de andere kant van het verhaal toe te lichten.
Update 2:Inmiddels is de link weggehaald door de maker. Gelukkig hebben we wel de foto bewaard. Je weet nooit wanneer het van pas komt.

Bron:  Flitsservice.nl

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram