Wegpiraten bij wegwerkers harder aangepakt2028x

Automobilisten die wegwerkers in gevaar brengen door bijvoorbeeld te hard te rijden, worden harder aangepakt. De pakkans is omhoog gegaan, zei minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) woensdagavond in een debat met de Tweede Kamer.

Dit jaar zijn al meer dan honderd controles bij wegwerkzaamheden gehouden, zei de bewindsman. Hierbij zijn zeventigduizend automobilisten die te hard reden beboet. Dat zijn ruim twintig procent meer bekeuringen dan over de hele periode vorig jaar. Ook werden vijfduizend bestuurders die op een rijbaan met een rood kruis reden op de bon geslingerd.

Controles bij wegwerkzaamheden krijgen ook volgend jaar 'absolute prioriteit', zei de bewindsman. Hij wees er op dat de boetes vanaf januari met vijftien procent worden verhoogd en bij grove overtredingen kan de politie eerder het rijbewijs invorderen en kan een rijontzegging voor langere tijd volgen. De boete voor het negeren van een rood kruis bedraagt vanaf januari 220 euro.

Opstelten komt hiermee tegemoet aan de wens van onder meer het CDA. Sander de Rouwe (CDA) pleitte ervoor om weggebruikers die zich keer op keer misdragen en de veiligheid van wegwerkers in gevaar brengen, hard aan te pakken. De bewindsman zegde toe dit nog een keer bij het Korps Landelijke Politie Diensten en het Openbaar Ministerie aan de orde te stellen.

Bron:  Nieuws.nl

Melder: Maserati Teun

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram