Wekenlang posten voor drie bonnen





 

RAALTE - De politie van het korps IJsselland heeft bij Raalte wekenlang nutteloze controles uitgevoerd. Agenten van het korps stonden vier weken verdekt opgesteld voor een oogst van welgeteld drie bonnen.



Voor de controle, waarmee uiteindelijk 103 uur was gemoeid, had het korps een speciale bijdrage ontvangen van justitie. Het idee en het geld werden geleverd door landelijk verkeersofficier Koos Spee.



Het politiekorps besloot de intensieve controle in te stellen na enkele klachten dat bromfietsers over een fietspad zouden rijden op de Raarhoeksweg, nabij Raalte. Een speciaal team van acht agenten postte daarop dagelijks langs de route, op verschillende plaatsen en tijdstippen.



Toen de politie na vier weken posten de magere resultaten van het team presenteerde aan de Raaltense wethouder Joke Stegeman (Verkeer) besloot zij na overleg met de officier van justitie de operatie te beëindigen.



Volgens de politie werd de controle gehouden om de „subjectieve verkeersonveiligheid” terug te dringen. Het korps zegt daarmee doelgericht op klachten van burgers te reageren

 
 
Bron: De Telegraaf
 
  2-4-2005  


|

FlitsKaart