Westerschelde tunnel: trajectcontrole per 14 december988x

MIDDELBURG - In de Westerscheldetunnel wordt met ingang van 14 december op snelheid gecontroleerd. Die dag begint de trajectcontrole in de tunnel. Komende week beginnen de proefopnames.

T. Poppelaars, voorzitter van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland en gedeputeerde voor verkeer in Zeeland, maakte dat gisteren bekend na afloop van de landelijke herdenking van verkeersslachtoffers, die dit jaar in Zeeland plaatsvond. De provincie heeft in juli vorig jaar het Bureau Verkeershandhaving van het Openbaar Ministerie (BVOM) benaderd met het verzoek om in de tunnel trajectcontrole in te voeren.
K. Spee van het BVOM bevestigde de datum van 14 december. De invoering was al een paar keer uitgesteld. „De trajectcontrole zelf is niet moeilijk, maar de aansluiting van het systeem in de tunnel is wel lastig“, stelde Spee.
In tegenstelling tot op de Zeelandbrug wordt niet aan het begin en aan het einde van de tunnel de snelheid gemeten, maar op twee punten in de tunnel. Spee vindt de volledige afstand van de Westerscheldetunnel te lang, waardoor mensen eerst te hard kunnen rijden en daarna de snelheid kunnen compenseren. De meetpunten liggen daarom ongeveer drie kilometer uit elkaar.
De trajectcontrole omvat zowel het afdalen als het stijgen in de tunnel. „Ik wil niet dat mensen met 120 kilometer per uur naar beneden denderen, dus dat stuk nemen we mee in de meting“, verklaarde Spee.
De trajectcontrole op de Zeelandbrug wordt zo snel mogelijk hersteld. Dat systeem functioneert niet meer sinds een ongeluk in mei van dit jaar, waardoor het meetpunt aan de Zierikzeese zijde werd beschadigd. Volgens Spee is een meningsverschil met één van de leveranciers ontstaan, waardoor reparatie op zich heeft laten wachten. Hij verwacht dat het probleem nog deze maand wordt opgelost en kort daarna wordt de trajectcontrole op de Zeelandbrug hervat.

Bron:  PCZ

Melder: DrNomad/Harold

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram