Woede op Goeree-Overflakkee over verkeersboetes2644x

Inwoners van Goeree-Overflakkee zijn woedend nadat bij Goedereede een nieuwe flitspaal in werking is gesteld. Overal op het eiland worden nu busladingen verkeersboetes bezorgd.

De flitspaal staat op de N57 bij Goedereede en is half oktober aangezet. En daar wisten de inwoners van Ouddorp, Melissant en al die andere dorpen dus niets van. Totdat de postbode dit weekend stapels snelheidsboetes bezorgde. Sommige automobilisten hebben nu al tien bekeuringen binnen. "Een aankondiging was wel zo netjes geweest, toen die nieuwe flitspaal in werking werd gesteld."

Maximumsnelheid
Voorheen stond er bij het kruispunt ook al een flitspaal, maar volgens weggebruikers was die afgesteld op 70 kilometer. Bij groen licht kon iedereen dan ook met die snelheid doorrijden, hoewel 50 kilometer per uur officieel was toegestaan.

Maar met de komst van die nieuwe paal heeft de wetgever de maximumsnelheid blijkbaar exact op 50 kilometer per uur ingesteld. En omdat bekeuringen pas na een paar weken worden bezorgd en de flits niet zichtbaar is, zijn automobilisten de afgelopen tijd massaal en meermaals geflitst.

Geldklopperij
"Pure struikroverij", zegt een inwoner van Ouddorp. "En je kunt hier bij groen licht geen 50 rijden, want dan zitten ze van achteren op je. Er rijden hier ook vrachtwagens en Duitsers, die weten nergens van en rijden zo door."

Sommigen spreken van geldklopperij: "Ik ken mensen die een maandloon aan boetes binnen hebben gekregen. Wat dan? En het is nog niet over, want over de laatste tien dagen van oktober moeten de bekeuringen via de post nog binnen komen."

Facebook
Op Facebook is een speciale pagina aangemaakt: Ja ik heb ook een bekeuring gehad bij Goedereede. Mensen delen daar hun ervaringen en plaatsen foto's als protest. Zo is op de pagina een foto van een slak te zien met de tekst "Nieuwe rijstijl bij Goedereede."

Ook is de omstreden flitspaal afgebeeld, voorzien van het bord "Nu 2e foto gratis."

Cafetaria Plaza 't Hoekje in Ouddorp grijpt alle commotie intussen aan voor een kortingsactie. Klanten die de komende week een boete kunnen laten zien hoeven tien procent minder voor hun snack of patat te betalen.

Link naar video

Bron:  RTV Rijnmond

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram