Woerden heeft een nieuwe flitspaal528x

Een uniek moment in de verkeersgeschiedenis van Woerden. Woerden heeft weer een flitspaal. Op een van de drukste kruispunten van de stad prijkt het gevaarte dat met fluorescerende vlakken is opgesierd.

De paal staat op de kruising van de Europabaan met de Wulverhorstbaan. Een punt waar veel auto’s door rood rijden en de snelheden hoog liggen, doordat automobilisten van de provinciale weg of de snelweg A12 afkomen. Vlak voor het stoplicht begint echter de bebouwde kom en moeten automobilisten snelheid minderen. Het infinitief om de paal te plaatsen is genomen door de Provincie Utrecht en de gemeente Woerden.

"We hebben de afgelopen tijd al diverse maatregelen genomen om de verkeerssituatie op dit kruispunt te verbeteren. Maar we willen alles doen om dit kruispunt zo veilig mogelijk te maken. Daarom hebben we samen met de politie bij het Openbaar Ministerie een aanvraag voor een flitspaal ingediend. Het Openbaar Ministerie heeft ingestemd met deze aanvraag omdat een flitspaal op deze locatie de verkeersveiligheid kan verbeteren.", aldus wethouder Stolk

Werkzaamheden
De komende tijd vinden eerst nog enkele werkzaamheden plaats voordat de flitspaal in werking treedt. Zo wordt de grens van de bebouwde kom op de rijbanen vanaf de A12 richting Woerden meer naar het zuiden geplaatst (dichter naar de A12). Dit is nodig omdat er een minimale afstand van 220 meter moet zijn tussen het punt waar de snelheid van 80 naar 50 km/u gaat en de flitspaal. Ook wordt verkeer extra geattendeerd op de toegestane snelheid van 50 km/u. Verder moet worden getest of de flitspaal correct werkt. Daarna kan de handhaving van start.

De paal is net geplaatst en wordt in oktober actief. Het is onduidelijk of de paal ook flitst als je te snel rijdt.

Bron:  Woerden.tv

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram