Wuppie‑uitbundigheid kost familie 130 euro2162x

GRONINGEN - De familie van Simon Bos uit Vinkhuizen was vrijdagavond, toen Nederland het opnam tegen Ivoorkust, dolgelukkig. Mevrouw Bos wist na heel wat telefoontjes met haar 7‑jarige dochter en een vriendinnetje in de Albert Heijn in Beijum beslag te leggen op de laatste vier grote wuppies van de hele stad. Voor de rit naar huis werden de populaire pluizenbollen uitgestald op het dashboard. Vlakbij huis kwam er een eind aan de vreugde. Een agente hield het gezelschap staande en deelde een bekeuring van 130 euro uit. Het zicht door de voorruit zou ernstig worden belemmerd door de aanwezigheid van de wuppies.


Vader Martin Bos spreekt inmiddels van het wuppie‑incident. "We rijden in een Opel Zafira. Als die wuppies voor het raam staan, maakt dat voor het zicht op de weg niets uit. Dat hebben we de agente ook voorgehouden. Zij weigerde echter in de auto plaats te nemen om zich er van te overtuigen dat het zicht niet belemmerd werd."


De mensen riskeren met wuppies op het dahsboard of op de hoedenplank een een bekeuring, zegt politiewoordvoerder Paul Heidanus. Als het zicht door de voorruit of door de achterruit onvoldoende is, mag een agent een bekeuring uitdelen. Toch wordt de familie Bos met auto en wuppies uitgenodigd door de districtschef om over het incident en de bon te praten.

Bron:  Dagblad van het Noorden

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Update:


GRONINGEN - De politie heeft de wuppiebon van de Groninger familie Bos verscheurd. Dat is gebeurd na een gesprek tussen de familie en politiechef Ronald Zwarter. Volgens een woordvoerder heeft de politie na dat gesprek intern een aantal zaken op een rij gezet en is uiteindelijk besloten het bij een waarschuwing voor de familie Bos te laten.


Mevrouw Bos kreeg vrijdagavond een boete van 130 euro omdat ze vier megawuppies op het dashboard in de auto had staan. Een agente meende dat de wuppies haar als bestuurder het zicht ontnamen.


Nadat Dagblad van het Noorden over de zaak berichtte, stortten alle media in het land zich op de zaak. "Het is een vreemde gewaarwording, ineens ben je een soort van bekende Nederlander", zegt Simon Bos. Dinsdagavond reeds was er een gesprek tussen de familie en Zwarter.


Zwarter stelt nu dat bekeuring terecht is geweest, maar hij begrijpt ook het beeld dat is ontstaan. "Maar de verkeersveiligheid is ook van belang en die was door deze WK-attributen in het geding. Wij denken in elk geval dat de boodschap goed is overgekomen."UPDATE -2-Politie biedt wuppie-eigenaresse bloemetje aan


GRONINGEN (ANP) - De automobiliste uit Groningen die eerder deze week op de bon werd geslingerd omdat ze vier mega-wuppies op haar dashboard had, heeft van de politie een bloemetje gekregen. Dat heeft de politie in Groningen vrijdag gezegd.De oranje pluizenbollen leverden de vrouw in eerste instantie een boete van 130 euro op omdat ze het zicht door de voorruit zouden ontnemen. De vrouw diende een klacht in, waarna de politie uiteindelijk besloot de bekeuring om te zetten in een waarschuwing.Volgens een woordvoerder moet het bloemetje vooral worden gezien als 'sportief gebaar'. Hij benadrukt dat er geen excuses zijn gemaakt. De vrouw kon de geste volgens hem erg waarderen.BRON: www.home.nl.Melder: FCL-Wappie