Zuid: Afsluiting A27 tussen Utrecht en Gorinchem





 

Van 26 juli tot en met 5 augustus is rijksweg A27 in de richting Breda tussen knooppunt Everdingen en knooppunt Gorinchem volledig afgesloten voor alle verkeer. Rijkswaterstaat voert in die periode grootschalige werkzaamheden uit. Het verkeer wordt via knooppunt Deil omgeleid over de A2 en de A15. Weggebruikers moeten rekening houden met ernstige verkeershinder. Rijkswaterstaat adviseert dan ook om waar mogelijk gebruik te maken van openbaar vervoer, te carpoolen of thuis te werken.



Wegens groot onderhoud is rijksweg A27 in de richting Breda tussen knooppunt Everdingen en knooppunt Gorinchem in de periode van vrijdag 26 juli 21.00 uur tot maandag 5 augustus 05.00 uur volledig afgesloten voor alle verkeer.



Het verkeer vanuit Utrecht in de richting Gorinchem/Breda wordt omgeleid via rijksweg A2 naar knooppunt Deil. Vanaf knooppunt Deil rijdt het verkeer in de richting van Gorinchem via rijksweg A15. De omleidingsroute wordt aangegeven door middel van borden met daarop de letter G.



Bovendien zijn er alternatieve omleidingsroutes mogelijk. Verkeer vanuit Utrecht richting Breda kan via de A12 richting Gouda rijden, en vervolgens via rijksweg A20 richting Rotterdam en vervolgens rijksweg A16 richting Dordrecht en Breda. Vanuit Amsterdam rijdt het verkeer via de A4 richting Den Haag en de A13 richting Rotterdam, waarna via de A20 richting Dordrecht naar de A16 richting Breda wordt gereden. Het verkeer vanuit Nijmegen richting Breda volgt de A15, bij knooppunt Deil de A2 richting Rosmalen en rijdt daarna bij knooppunt Empel via rijksweg A59 naar Breda. Weggebruikers moeten er rekening mee houden dat deze routes tijdens de spitsuren doorgaans erg druk zijn.



Rijkswaterstaat zet verschillende communicatiemiddelen in om weggebruikers te informeren. Een folder met informatie over de afsluiting en de omleidingsroutes is verkrijgbaar bij diverse tankstations en op te vragen via het gratis informatienummer 0800-WEGINFO (0800-9344636). Extra informatie over de afsluiting is verkrijgbaar via hetzelfde gratis informatienummer en via internet www.fileplan.info.nl. Daarnaast komen er aankondigingsborden langs de rijkswegen en advertenties in landelijke en regionale bladen.



Actuele verkeersinformatie is dagelijks verkrijgbaar via de teletekstpagina's 730, 731 en 732 en via de landelijke en regionale radiozenders. Meer informatie over het openbaar vervoer is beschikbaar op www.9292ov.nl en via 0900-9292 (€ 0,50 per minuut).

 
 
Bron: V en W nieuws
 
  18-7-2002  


|

FlitsKaart