Zuid: Beschonken bestuurder verzint 'BOB'





 

Donderdag 11 juli 2002 - BREDA - Een 43-jarige Bredanaar is gisternacht bij het zien van een politiepatrouille op de Markendaalseweg zo erg geschrokken, dat hij zijn auto meteen aan de kant zette en er vandoor ging.



Volgens de politie reed de Bredanaar met hoge snelheid door de stad voordat hij de agenten in de gaten kreeg. Na zijn noodstop nam hij meteen de benen, maar hij werd al snel ingehaald. Aan zijn adem konden de agenten al ruiken dat de man had gedronken en een ademtest bevestigde dat vermoeden.
Tegen de politie zei de Bredanaar dat hij helemaal niet degene was die achter het stuur van de wagen zat, maar dat een kennis van hem voor 'BOB' (Bewust Onbeschonken Bestuurder) had gespeeld. De agenten brachten daar tegenin dat zij verder helemaal niemand anders in de auto hadden zien zitten en zeker niet achter het stuur. De man wilde verder ook niet zeggen hoe de 'BOB' dan heette. Dat hij de autosleutels in zijn zak had zitten, maakte zijn verhaal ook niet veel geloofwaardiger voor de politie.
Uiteindelijk kreeg de man een rijverbod en een boete.

 
 
Bron: BN de Stem
 
  7-11-2002  


|

FlitsKaart