A12 - Bodegraven: Vrachtwagenchauffeur overlijdt bij ongeval


Bij een ernstig ongeval op de A12 tussen Nieuwerbrug en Bodegraven is woensdagmiddag een vrachtwagenchauffeur om het leven gekomen. Twee vrachtwagens botsten rond 11.20 uur op elkaar. De chauffeur van het achterste voertuig kwam hierbij om het leven.

[update 15.25 uur] Het ongeluk gebeurde toen op de A12 een file ontstond, nadat een vrachtauto vermoedelijk een aandrijfas had verloren. De achterop komende wagen, die een auto vervoerde, is in de staart van de file achter op voorste vrachtauto gereden, die was geladen met een container met gevaarlijke stoffen.

Een auto die achter op de kleine vrachtauto stond, is door de klap doorgeschoten tegen de cabine, waar de overleden chauffeur in zat. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend.

De brandweer en specialisten van het KLPD hebben een onderzoek ingesteld. De gevaarlijke stoffen zijn niet aangetast door de aanrijding.

De A12 richting Den Haag is lange tijd afgesloten geweest. Het verkeer werd omgeleid. De ANWB laat weten dat de stremming inmiddels voorbij is.

Foto's

Bron:  Webregio


Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram