A15 - Echteld: Jongen (15) overleden na ongeluk


Een 15-jarige jongen uit Ede is aan de verwondingen overleden die hij gisteravond opliep bij een aanrijding op de A15 bij het Gelderse Echteld. Bij het ongeval waren drie auto’s betrokken.

Het slachtoffer stapte samen met een 39-jarige vrouw uit de auto nadat hun voertuig tegen een andere wagen was aangereden. Die was na een klapband tegen de vangrail terechtgekomen. Beiden werden geschept door een derde auto. De 69-jarige bestuurder uit Altena is aangehouden. Dat is volgens de politie de standaardprocedure als iemand zwaar lichamelijk letsel veroorzaakt.

De vrouw is in het ziekenhuis geopereerd. De weg was lange tijd afgesloten. Voor getuigen van het ongeval is slachtofferhulp geregeld.

=====
Politie.nl schreef: Ernstig ongeval op A15 bij Echteld

Zaterdagavond omstreeks 18.20 uur raakten een 15-jarige jongen en een 39-jarige vrouw uit Ede ernstig gewond bij een aanrijding op de A15 bij Echteld. De vrouw en de jongen zijn met spoed overgebracht naar een ziekenhuis in Utrecht. De 15-jarige jongen is aan zijn verwondingen overleden. De vrouw werd met spoed geopereerd. Onderzoek moet uitwijzen wat de feitelijke toedracht is geweest van het ongeval.

Voor zover als nu bekend is lijkt het erop dat een auto een klapband kreeg en tegen de vangrails tot stilstand kwam. Dit had tot gevolg dat er een tweede auto tegenaan botste. Na de aanrijding wilde de inzittenden uit deze tweede auto uitstappen en werden daarbij geschept door een derde auto. Van deze auto werd de 69-jarige bestuurder uit de gemeente Altena aangehouden. Dit is gebruikelijk bij dit soort ernstige ongevallen.

De weg werd lange tijd afgesloten. Voor diverse getuigen werden slachtofferzorg geregeld in de omgeving van de aanrijding. De afdeling VOA doet onderzoek naar de feitelijke toedracht van het ongeval.

Getuigenoproep:
Mocht u getuigen zijn geweest van of betrokken zijn bij het ongeval en wij hebben u nog niet gesproken zou u dan contact op met ons willen nemen. De politie is te bereiken via het nummer 0900-8844.

Bron: https://www.politie.nl/nieuws/2018/december/2/02-echteld-ernstig-ongeval-op-a15-bij-echteld.html
=====

=====
de Gelderlander schrijft: Bestuurder dodelijke ongeluk A15 vrijgelaten, 69-jarige was niet onder invloed

De 69-jarige bestuurder uit Altena - die zaterdagavond werd aangehouden na een ongeval op de A15 bij Echteld en waarbij een 15-jarige jongen uit Ede om het leven kwam – is weer vrijgelaten. De man moest blazen, maar volgens de politie was er geen sprake van alcoholgebruik.

Volgens een politiewoordvoerder is de man volgens de standaardprocedure aangehouden. "Iemand wordt na een dergelijke aanrijding als verdachte aangemerkt. Er wordt een uitgebreide verklaring opgenomen en een bestuurder moet blazen."

Helikopter
De dienst Verkeersongevallenanalyse van de politie is uren bezig geweest met onderzoek op de A15. Daarom was de weg een tijd lang afgesloten. "Het was een chaos op de weg. Vanuit de lucht konden we niets zien. Door het slechte zicht was de inzet van helikopter of een drone geen optie."

Volgens de politie lijkt het erop dat een auto met een klapband de oorzaak van de eerste aanrijding is geweest. De auto van 39-jarige vrouw uit Ede en haar 15-jarige zoon was daarbij betrokken. Na de eerste aanrijding stapten moeder en zoon uit waarna ze werden aangereden door de 69-jarige.

Bron: https://www.gelderlander.nl/neder-betuwe/bestuurder-dodelijke-ongeluk-a15-vrijgelaten-69-jarige-was-niet-onder-invloed~a15fe32c/
=====

Link naar video:
https://www.gelderlander.nl/neder-betuwe/twee-personen-zwaar-gewond-na-aanrijding-op-a15-bij-echteld~abb47608/

Link naar foto:
https://images3.persgroep.net/rcs/GzSM6ZHJ04Urdkr-vzJAX3LRGX8/diocontent/137375239/_fitwidth/694/?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.9
Bron:  Algemeen Dagblad


Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram