A16 - Moerdijk: Delftenaar overlijdt bij bizar verkeersongeval


Een 31-jarige man uit Delft is woensdagavond om het leven gekomen bij een bizar verkeersongeval.

De man reed rond 23.45 uur in een bestelbusje op de A16 in de richting van Rotterdam en was kort voor de Moerdijkbrug van de weg geraakt. De auto kwam in de berm tot stilstand en lag op zijn kant. Een andere automobilist, een 36-jarige Rotterdammer, stopte op de vluchtstrook om hulp te verlenen. Het lukt de man uit Delft om op eigen kracht uit zijn busje te klimmen. Ook enkele andere weggebruikers zetten hun auto langs de kant om te kijken of ze konden helpen.

Terwijl het groepje op de vluchtstrook stond, raakte een andere auto, bestuurd door een 38-jarige Rotterdamse vrouw, op de A16 in een slip en gleed door naar de vluchtstrook. Daarbij werden de man uit Delft en de Rotterdammer geraakt. De andere omstanders konden net op tijd wegspringen. Zij ontfermden zich over de twee slachtoffers en reanimeerden de Delftenaar, maar helaas zonder succes. De Rotterdammer is met diverse botbreuken door een ambulance naar een ziekenhuis in Dordrecht gebracht. Zijn situatie zou niet levensbedreigend zijn. De Rotterdamse bleef ongedeerd, maar is ter controle naar hetzelfde ziekenhuis vervoerd.

Twee rijstroken van de A16 werden tijdelijk afgesloten om hulpverleners een veilige werkruimte te geven. Verkeersongevallenanalisten van de politie Midden en West Brabant hebben ter plaatse een onderzoek ingesteld.

Bron:  Politie.nl


Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram