A2 - Kelpen-Oler: Slachtoffer ongeluk is 70-jarige Belg


De man die dinsdagochtend om het leven kwam op de A2 bij Kelpen-Oler is een 70-jarige inwoner van het Waalse Ans bij Luik.

De familie van het slachtoffer is pas aan het eind van de middag geïnformeerd en was erg emotioneel.

Onderzoek
Volgens de politie is het nog altijd niet helemaal duidelijk waarom de man op de vluchtstrook uit zijn auto was gestapt. Het onderzoek loopt nog. Er wordt rekening mee gehouden dat de man autopech had. Waarschijnlijk is hij direct na het uitstappen geschept door een vrachtwagen en ter plaatse overleden.

Getuigen gezocht
De politie is nog altijd op zoek naar getuigen van het dodelijk ongeluk. "Als er mensen zijn die ook maar iets gezien hebben van het ongeluk en dat nog niet aan ons hebben gemeld, laat het weten", zegt een woordvoerder.

Snelweg afgesloten
De A2 was na het ongeluk een tijd in beide richtingen afgesloten. In zuidelijke richting was de snelweg al eerder vrijgegeven, maar de snelweg richting het noorden is pas in de loop van de middag weer opengesteld.

=====
Blik op Nieuws schreef: Dode bij ongeval A2

Een persoon is dinsdagochtend om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de autosnelweg A2 bij Kelpen-Oler. De politie is bezig met een onderzoek naar de precieze toedracht van de aanrijding.
Rond 09.50 uur kregen de hulpdiensten melding van een aanrijding op de autosnelweg net voor de afrit Kelpen-Oler. Het slachtoffer stopte met zijn auto op de vluchtstrook in verband met een mogelijk pechgeval. Toen hij uit zijn auto stapte is het slachtoffer aangereden door passerende vrachtauto.

Onderzoek
De politie is een (technisch) onderzoek gestart naar de toedracht en hiervoor is de autosnelweg voorlopig nog afgesloten. Het doorgaande verkeer vanuit Maastricht naar Eindhoven krijgt het advies om de omleiding te volgen van knooppunt het Vonderen via A73 / A67.

Bron: https://www.blikopnieuws.nl/nieuws/269207/dode-bij-ongeval-a2.html
=====

Zie ook:
https://www.1limburg.nl/doodgereden-man-a2-had-net-band-verwisseld

Link naar foto:
https://www.1limburg.nl/sites/default/files/public/styles/media-paragraph/public/image_737.jpg?itok=lLKmizGgBron:  1Limburg


Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram