A2 - Maarheeze: Belgische spookrijder rijdt man (28) dood (Update: 2 doden)


Op de snelweg A2 bij Maarheeze is donderdagavond een 28-jarige man uit Weert om het leven gekomen bij een ongeluk met een spookrijder. De spookrijder zelf raakte zwaargewond.

Rond negen uur botste de 63-jarige Belgische spookrijder op een andere auto. De bestuurder van de auto overleed, zijn 25-jarige vriendin raakte lichtgewond. De spookrijder raakte bekneld en moest door de brandweer worden bevrijd. Hij is met spoed naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht.

De snelweg was urenlang afgesloten voor onderzoek, richting Weert. Om vijf uur vrijdagochtend ging die weg pas weer open.

Link naar video's:
https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/2890233/Belgische-spookrijder-rijdt-man-28-dood-op-A2-bij-Maarheeze

=====UPDATE
Algemeen Dagblad schrijft: Overleden spookrijder A2 reed ruim 10 kilometer tegen verkeer in

De 63-jarige spookrijder uit Belgie die afgelopen donderdag een dodelijk ongeluk veroorzaakte op de A2 bij Maarheeze, is gisteren in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt de politie vandaag. De bestuurder lag dagenlang in kritieke toestand in het Radboudumc in Nijmegen.

De Belg reed donderdag zeker tien kilometer in tegengestelde richting de A2 op richting Eindhoven. "Uit de informatie die we nu hebben, lijkt het erop dat de spookrijder bij Weert-Noord de A2 op is gereden", laat de politie weten. Tientallen weggebruikers die richting Limburg reden kwamen de man tegen.

Een van hen, een 28-jarige man uit Weert, kwam frontaal met hem in botsing. De Limburger overleefde de klap niet. Zijn vriendin, die naast hem in de auto zat, raakte lichtgewond.

Geschrokken
Bij de politie kwamen voor en na de fatale botsing een tiental reacties binnen van weggebruikers die de spookrijder hebben zien rijden. Trucker Erwin Vaes kwam de Belg tegen en deed naderhand geschrokken zijn verhaal.

Waarom de Belgische automobilist op de verkeerde weghelft reed, is nog niet duidelijk. Dat moet onderzoek van de politie uitwijzen.

Bron: https://www.ad.nl/binnenland/overleden-spookrijder-a2-reed-ruim-10-kilometer-tegen-verkeer-in~a97beea3/
=====

=====
Algemeen Dagblad schrijft: Overleden spookrijder A2 was niet onder invloed, dollemansrit blijft altijd mysterie

De spookrijder die afgelopen donderdag een dodelijk verkeersongeluk veroorzaakte op de A2 bij Maarheeze was hoogstwaarschijnlijk niet onder invloed van alcohol of drugs. De politie meldt dat daar geen aanwijzingen voor zijn.

De aanleiding voor de dollemansrit van de 63-jarige man uit Belgiƫ wordt dus mogelijk nooit duidelijk. "Hoe de man erbij is gekomen te gaan spookrijden is niet duidelijk geworden", meldt een politiewoordvoerder na onderzoek. "Er wordt een dossier samengesteld. Uiteraard komt er geen strafzaak meer."

Door het ongeluk kwam een 28-jarige man uit Weert om het leven. De bijrijder, de 26-jarige vriendin van de man uit Weert, raakte lichtgewond. Of zij nog in het ziekenhuis ligt, kon de politie woensdag niet zeggen.

De spookrijder zelf werd zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht. Daar overleed hij een paar dagen later aan zijn verwondingen.

Bron: https://www.ad.nl/binnenland/overleden-spookrijder-a2-was-niet-onder-invloed-dollemansrit-blijft-altijd-mysterie~a6fdbd95/
=====

Link naar foto's:
https://youtu.be/GR32jnguBKw

https://img-brabant.rgcdn.nl/bca2974d4ed94129aa347068e230fac1/opener/Bij-het-ongeluk-overleed-een-persoon-foto-Rico-Vogels-SQ-Vision-Mediaprodukties.jpg

https://img-brabant.rgcdn.nl/69abd01315f4442ea4d074dee64a2de8/opener/Bij-het-ongeluk-overleed-een-persoon-foto-Rico-Vogels-SQ-Vision-Mediaprodukties.jpg

https://www.1limburg.nl/sites/default/files/public/styles/media-paragraph/public/image_3_251.jpg?itok=YJPjYjJv

https://www.1limburg.nl/sites/default/files/public/styles/media-paragraph/public/ongeluk_spookrijder_0.jpg?itok=D5pcgEZV

https://www.1limburg.nl/sites/default/files/public/styles/media-paragraph/public/image_2_351.jpg?itok=VdyedTOGBron:  Omroep Brabant


Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram