A28 - Leusden: Vrachtwagenchauffeur verongelukt bij botsing tegen viaduct (UPD.)


Op de A28 bij Leusden-Zuid is vanmorgen een 50-jarige vrachtwagenchauffeur om het leven gekomen bij een ongeluk. De man uit het Duitse Kleef botste rond 10.00 uur tegen een pijler van een viaduct. De snelweg blijft volgens Rijkswaterstaat tot ongeveer 18.00 uur dicht in de richting Zwolle. Dat komt door de lastige berging en de schade aan het viaduct, de geleiderail en het asfalt. De avondspits rondom Utrecht zal druk zijn, verwacht de VerkeersInformatieDienst.

Volgens de politie was het slachtoffer de enige inzittende van de vrachtwagen. De chauffeur van de trekker-oplegger raakte bekneld in de cabine, die door de botsing volledig is verwoest. De man is inmiddels uit de vrachtwagen gehaald. Rond de plaats van het ongeluk zijn witte schermen geplaatst. Onderzoek moet uitwijzen waarom de vrachtwagen het viaduct heeft geraakt.

GEVAARLIJK RIJGEDRAG
De politie zei vanmorgen dat weggebruikers aan de overzijde van de A28 al rijdend foto's maken. Dat levert gevaarlijk rijgedrag op, benadrukt een woordvoerder. Wie betrapt wordt, kan volgens haar een fikse bekeuring tegemoet zien.

Het bergen van de vrachtwagen en het controleren van de toestand van het viaduct zal veel tijd in beslag nemen. Rond het middaguur arriveerde een kraan om de oplegger los te krijgen. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers die naar Amersfoort willen om bij knooppunt Rijnsweerd voor de A27 te kiezen en daarna de A1 op te rijden. Ook de Heiligenbergerweg, die over het viaduct op de A28 loopt, is dicht tot onderzoek uitwijst of er instortingsgevaar is.

ONGELUK AAN OVERZIJDE
Vroeg in de morgen gebeurde aan de overzijde van de snelweg ook een verkeersongeluk. Twee auto's botsten op elkaar. De voorste werd door de klap tegen een vrachtwagen gedrukt.

===== (Update)
RTV Utrecht schrijft: Camerabeelden tonen aan: dodelijke truckcrash A28 Leusden was eenzijdig ongeluk

Bij het fatale vrachtwagenongeluk op de A28 bij Leusden-Zuid waren geen andere verkeersdeelnemers betrokken. Dat blijkt onder meer uit camerabeelden en gesprekken met getuigen, laat de politie weten.

De 50-jarige vrachtwagenchauffeur uit het Duitse Kleef verloor door onbekende oorzaak de macht over het stuur. Ter hoogte van de afslag Leusden-Zuid ramde hij de pijler van het viaduct. De A28 was de hele dag dicht door het ongeluk.

Het onderzoek door het Tactisch Verkeersteam is afgerond.

Bron: https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1742816/
=====

Zie ook:
https://www.politie.nl/nieuws/2018/maart/13/03-dodelijk-verkeersongeluk-a28.html

Link naar video:
https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1742187/vrachtwagenchauffeur-verongelukt-bij-botsing-tegen-viaduct-a28-tot-ver-in-de-middag-dicht.html

Link naar foto's:
https://www.rtvutrecht.nl/data/image/d/2018/03/13/1584912_1024.jpg

https://www.rtvutrecht.nl/data/image/d/2018/03/13/1584803_1024.jpg

https://www.rtvutrecht.nl/data/image/d/2018/03/13/1584642_1024.jpg

Bron:  RTV Utrecht


Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram