A58 - Etten-Leur: Vrachtwagenchauffeur overleden bij kettingbotsing


Bij een kettingbotsing op de A58 is dinsdag een vrachtwagenchauffeur om het leven gekomen. De botsing gebeurde rond 07.30 uur bij de afslag Etten-Leur, in de richting van Breda. De identiteit van de chauffeur is nog niet bekendgemaakt, omdat de nabestaanden nog niet zijn ingelicht, zegt een woordvoerder van de politie.

De botsing ontstond doordat een bestelbus op de linkerrijbaan moest remmen voor een file en van achteren werd aangereden door een auto. De schade viel mee, maar de bestuurder van het busje bleef op de linkerrijstrook staan omdat hij nekklachten had. Het verkeer moest daardoor uitwijken en daarbij botste twee vrachtwagens.

De voorste vrachtwagen, die met karton geladen was, werd geraakt door een vrachtwagen met aardappelen. De truck met karton botste tegen een voor hem rijdende bestelauto, waarna zijn oplegger kantelde. De andere kantelde ook en kwam in een sloot. Daarbij overleed de chauffeur.

De politie heeft een onderzoek naar het ongeval ingesteld. Er zijn meerdere getuigen gehoord. De weg werd tijdelijk gesloten voor onderzoek en opruimwerkzaamheden.

Bron:  Nieuws.nl


Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram