A59 - Sprang-Capelle: Vrouw en drie kinderen omgekomen bij ongeval (update)


Een vrouw en drie kinderen zijn vrijdagochtend om het leven gekomen door een ongeval op de A59 ter hoogte van Sprang-Capelle. Een vierde kind is met ernstig letsel met de traumahelikopter naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht.

Dat bevestigt een woordvoerster van de politie aan NU.nl. De slachtoffers maken deel uit van meerdere gezinnen maar hun identiteit geeft de politie vrijdag nog niet vrij.

De personenauto van de slachtoffers raakte bij een botsing ingeklemd tussen twee vrachtwagens. Volgens de politiewoordvoerster zag de vrachtwagenchauffeur die achter de auto reed een file te laat.

Aanhouding

De 29-jarige man uit Rossum raakte lichtgewond en is in het ziekenhuis aangehouden wegens gevaarlijk rijgedrag.

Een ooggetuige vertelde aan NU.nl dat de politie veel moeite had om de dodelijke slachtoffers uit de personenauto te halen. Het voertuig is met de slachtoffers er nog in afgevoerd. De politie benadert de vermoedelijke nabestaanden.

Afsluiting

Het ongeval gebeurde vrijdagochtend rond tien uur. De A59 was in de richting van Den Bosch bijna de hele dag afgesloten voor technisch onderzoek en berging van de voertuigen.

De snelweg ging rond half vijf weer open. Voor de hulpverleners is bedrijfsopvang en Slachtofferhulp ingeschakeld.

De Telegraaf schreef: Slachtoffers ongeval A59 geïdentificeerd

De politie heeft de vier slachtoffers geïdentificeerd van het ongeval vrijdag op de A59 bij Sprang-Capelle. Het gaat om de 42-jarige bestuurster uit Amsterdam en haar 8-jarige dochter, een 7-jarige jongen uit Amsterdam en een 8-jarig meisje uit Diemen. De politie heeft dat zaterdag bekendgemaakt.

In het ziekenhuis in Nijmegen ligt nog een 10-jarig meisje uit Amsterdam dat door de botsing met twee vrachtwagens ernstig gewond raakte.

Het vijftal was op weg naar attractiepark de Efteling voor opnamen van het nieuwe RTL8-programma De Schatkamer. Het ongeluk gebeurde toen de vrouw met haar auto de file inreed en een achteropkomende vrachtauto te laat remde. De personenauto raakte tussen twee vrachtwagens ingeklemd. De weg was uren dicht voor sporenonderzoek en berging van de voertuigen.

De 29-jarige vrachtwagenchauffeur uit Rossum die werd aangehouden is vrijdagavond na verhoor vrijgelaten. Volgens routine is bij hem een bloedproef afgenomen maar volgens de politie zijn er geen aanwijzingen dat hij onder invloed was, aldus een politiewoordvoerder.

Bron:  Nu.nl


Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram