Alphen a/d Rijn: Persoon te water in Heimanswetering


De brandweer is maandagmiddag opgeroepen voor de melding van een persoon te water in de Heimanswetering in Alphen aan den Rijn. De duikploeg van de brandweer en meerdere ambulances zijn aanwezig op de plek.

De man werd aangetroffen ter hoogte van de Van Oordtkade, waar voorbijgangers de man zagen drijven. Duikers van de brandweer hebben hem uit het water gehaald. De hulpdiensten zijn overgegaan tot reanimatie.

In het water is door duikers een rolstoel aangetroffen. Het is nog onduidelijk of de rolstoel aan de man toebehoort.

De duikploeg speurt voor de zekerheid de Heimanswetering af om uit te sluiten dat meerdere personen te water zijn geraakt.

Tweede persoon te water
Na de eerste melding is nog een tweede melding binnengekomen over een persoon te water. Dit zou echter dezelfde persoon betreffen.

In Alphen is 1 persoon uit het water gehaald en overgedragen aan de ambulance; duikers maken zoekslagen in de Heimanswetering voor het geval er nog iemand te water is gegaan.

=====
Alphens.nl schreef later: Persoon overleden na te water raken met rolstoel

Persoon overleden na te water raken met rolstoel

Een persoon is maandagmiddag overleden nadat hij te water was geraakt in de Heimanswetering in Alphen aan den Rijn. De man raakte met zijn rolstoel te water en kon niet zelfstandig op de kant komen.

De man lag geruime tijd in het water voor voorbijgangers hem zagen drijven. De toegesnelde hulpdiensten hebben de man langdurig gereanimeerd, waarna hij is overgebracht naar het ziekenhuis.

De duikploeg van de brandweer heeft de Heimanswetering afgespeurd om uit te sluiten of er meerdere personen te water zijn geraakt. Uit beelden van een bewakingscamera van een nabijgelegen woning is gebleken dat de man alleen was toen hij te water raakte.

Duikers is Alphen staken het zoeken in Heimanswetering. Uit camerabeelden ter plaatse blijkt dat er slechts 1 persoon te water is geraakt. Einde berichtgeving.

Bron: http://www.alphens.nl/nieuws/politie/31123,persoon-overleden-na-te-water-raken-met-rolstoel.html
=====

Link naar foto's:
http://static.alphens.nl/nieuwsitems/facebook/74685b8ee89a7e3398250aa388348814.jpg

http://static.alphens.nl/resize/user_uploads/3c40c7e2-ba97-4424-af58-97b1475b141f-468x312.jpg

http://static.alphens.nl/resize/user_uploads/47fb02f1-4290-4d2b-b8b7-752c8b249177-468x312.jpg

Bron:  Alphens.nl


Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram