Anna Paulowna: Drie tieners omgekomen bij verkeersongeval


Op de kruising van de J.C. Geerligslaan met de Sportlaan in Anna Paulowna heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een ernstig eenzijdig verkeersongeval plaatsgevonden. Drie tieners zijn hierbij om het leven gekomen.

Het gaat om twee jongens van zestien jaar en een jongen van vijftien jaar uit Anna Paulowna. Twee andere inzittenden van de auto, een meisje van zeventien uit Anna Paulowna en een 20-jarige man uit Oudesluis, raakten gewond, maar waren wel aanspreekbaar.

Twee traumahelikopters kwamen ter plaatse. Reanimatie door omstanders en hulpverleners ter plaatse mocht voor de drie dodelijke slachtoffers niet meer baten. Hun verwondingen waren zo ernstig dat zij op de plaats van het ongeluk overleden.

De vijf reden op de Sportlaan met hun auto tegen een lichtmast. Volgens de politie werden door de klap enkelen van hen uit het voertuig geslingerd.

Het is nog niet duidelijk wie de auto bestuurde. Naar de toedracht van het ongeluk wordt nog onderzoek gedaan. Bij de gewonden is bloed afgenomen voor onderzoek.

Jaap Nawijn, burgemeester van Hollands Kroon, spreekt van "een verschrikkelijk ongeluk. Onze eerste aandacht en medeleven gaan nu uit naar de slachtoffers en de nabestaanden."

Voor de vele omstanders die na het ongeluk hulp verleenden, werd in de nabijgelegen sporthal Veerburg een opvanglocatie geregeld. Daar was de verslagenheid groot, zegt Pieter Boontjes, exploitant van de horeca in Veerburg.

Hij werd midden in de nacht gebeld om hulpverleners, familieleden en ooggetuigen op te vangen, zo'n veertig mensen bij elkaar. "Het gebeurde hier bijna recht voor de deur. De mensen waren in shock, wisten zich geen houding te geven. Sommigen hebben geholpen met reanimeren."

=====
Noordhollands Dagblad schreef verder: Omgekomen tieners Anna Paulowna mogelijk betrokken bij 'straatrace'

De slachtoffers van het tragische ongeluk in Anna Paulowna, waarbij drie tieners van 15 en 16 om het leven kwamen, waren mogelijk betrokken bij een straatrace. Dat melden verschillende getuigen aan deze krant.

Seph (15 jaar), Roy (16 jaar) en Colin (16 jaar) zaten alle drie op de achterbank van de auto die zaterdagochtend, even na middernacht, over de kop sloeg. Door de klap werden ze uit de Peugeot 206 geslingerd.

Verschillende getuigen melden dat de auto betrokken was bij een straatrace met een andere auto. Er zouden wel vaker straatraces plaatsvinden in het dorp. Een groepje jongens komt ook kijken bij de plaats van het ongeluk. Ze zaten in een andere auto die met hoge snelheid door de auto van de slachtoffers zou zijn ingehaald toen het ongeluk plaatsvond.

De jongens die niet met hun naam genoemd willen worden, zeggen dat ze zelf op dat moment vijftig kilometer per uur reden en dat er geen straatrace gaande was. Wel is hun auto in beslag genomen door de politie.

Een woordvoerster van de politie kan nog niet bevestigen dat er een straatrace gaande was. "Dit is een van de zaken die wij onderzoeken. Er doen altijd veel verhalen de rondte."

Harde knal
Een buurtbewoonster werd wakker van een harde knal. Zij rende naar buiten. "Wat ik zag, was niet te beschrijven. Een auto op zijn kop, schreeuwende mensen op straat." Ze zag dat haar buurmeisje (17) zich nog in de auto bevond. Zij was gewond en werd naar het ziekenhuis gebracht, net als de 20-jarige bestuurder uit Oudesluis.

De buurtbewoonster heeft samen met andere mensen uit de buurt geholpen met het reanimeren van de drie jongens, maar dat mocht niet baten. "De moeder van een van de slachtoffers was er ook snel bij", zegt ze. "Het was hartverscheurend, zo verdrietig. Verschrikkelijk om mee te maken."

Zaterdagochtend loopt ze rond op de plek waar de auto tot stilstand is gekomen. Ze heeft er niet van kunnen slapen en wil zeker contact met Slachtofferhulp. Ze zoekt met anderen naar brokstukken van de auto.

Een getuige zegt meteen ter plaatse te zijn geweest. Ze vond de jongens op straat. De politie was er nog niet. De ouders van een van de jongens waren aanwezig toen het ambulancepersoneel de reanimatie moest stopzetten.

Een vriendin van de drie jongens noemt het een gezellige groep. Seph werkte in de plaatselijke pizzeria en vond het erg leuk om te koken. "Seph was een hele lieve jongen, Colin was de grappenmaker van de groep, iedereen moest altijd om hem lachen. En Roy was gewoon Roy." De vrienden willen later nog bloemen leggen op de plek van het ongeluk. Boosheid is er ook en dan vooral op de 20-jarige chauffeur.

In ieder geval een van de jongens zat op het Regius College in Schagen. "Het wordt een heel andere eerste schooldag dan we ons hadden durven wensen", rector Anne Hoekstra. De school beraadt zich nog op de wijze waarop de school maandag weer van start gaat.

Bron: https://www.noordhollandsdagblad.nl/schagen-eo/omgekomen-tieners-anna-paulowna-mogelijk-betrokken-bij-straatrace
=====

Zie ook:
https://www.politie.nl/nieuws/2018/september/1/04-drie-doden-bij-verkeersongeval.html

Link naar video:
https://www.noordhollandsdagblad.nl/schagen-eo/drie-tieners-omgekomen-bij-verkeersongeval-anna-paulowna-video

Link naar foto's:
https://imgserv4.tcdn.nl/v1/3Zb4Q_9ErgpG6air_DdfY22Zu-8=/742x557/smart/http%3A%2F%2Fcdn-kiosk-api.telegraaf.nl%2Fff7f2c70-ae05-11e8-857d-fd59f1519ba1.jpg

https://imgserv4.tcdn.nl/v1/HqCRHu2QYquGt2fPH1mMqe91Fww=/742x557/smart/http%3A%2F%2Fcdn-kiosk-api.telegraaf.nl%2F1ebb1b5e-adce-11e8-b64a-398823627c7f.jpg

https://images3.persgroep.net/rcs/NT33NfoTQzIvyCtKbdrN1HF_tIM/diocontent/131182301/_fitwidth/694/?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.9

Bron:  Noordhallands Dagblad


Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram