Blauwestad: Fietsster overleden bij verkeersongeval


Een 75-jarige inwoonster van Scheemda is dinsdagmorgen overleden bij een verkeersongeval op het Noordeinde in Winschoten.

De vrouw was met een 71-jarige man uit Scheemda aan het fietsen over de parallelweg langs de A7, toen zij van achteren werden aangereden door een 41-jarige automobilist uit Winschoten. De vrouw overleed direct. De man is met ernstige verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

RTV Noord schreef: Boete voor veroorzaker dodelijk ongeval

De automobilist die op 1 juni een 75-jarige vrouw doodreed op de parallelweg van de A7 bij Blauwestad, is veroordeeld tot een boete van 1500 euro.

Volgens de rechtbank heeft de man schuld aan het dodelijke ongeluk omdat hij twee voor hem rijdende fietsers over het hoofd heeft gezien. Een 75-jarige vrouw uit Scheemda raakte door de klap zo ernstig gewond dat ze bezweek aan haar verwondingen.

De rechtbank gaat niet mee in de eis van justitie om de man zijn rijbewijs af te pakken. Hij heeft zijn auto nodig voor zijn werk en de rechtbank vindt een rijontzegging daarom een te zware straf.

Bron:  Nieuwsbank


Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram