Boxtel: Taxibusje onder de trein; 1 dode


Ter hoogte van de Posthoorn aan de Kapelweg tussen Boxtel en Haaren is dinsdagavond rond zevenen een taxibusje onder de trein geraakt. Daarbij is de taxichauffeur van een Eindhovense taxibedrijf omgekomen. Twee inzittenden konden op het laatste moment nog ontsnappen aan de dood. De brandweer van Haaren en Boxtel is ter plaatse, evenals de politie.

Het ongeluk gebeurde op Boxtels grondgebied bij een bewaakte overweg pal naast natuurgebied de Kampina. Naar verluidt zouden de twee inzittenden, twee dames, de chauffeur geholpen hebben toen de auto vast kwam te zitten bij het talud naar de overweg. De twee zouden de auto geduwd hebben door de gladde sneeuw en toen kwam de taxi vast te staan op het spoor. De dames zouden nog naar de chauffeur geschreeuwd hebben, maar deze hoorde dat niet. Op dat moment kwam de stoptrein eraan die het busje vol raakte.

De stoptrein stond na een paar honderd meter stil en raakte zwaar beschadigd. De treinreizigers in de trein werden door de brandweer geholpen om uit te stappen. Ze werden met een bus verder vervoerd richting Boxtel. ProRail heeft uren gewerkt aan het weer mobiel krijgen van de trein. Het treinverkeer tussen Oisterwijk en Boxtel kwam gisteravond niet meer op gang.


De Telegraaf schreef: Dode bij treinbotsing Boxtel

De 74-jarige bestuurder van een taxibusje is dinsdagavond om het leven gekomen toen zijn bus in botsing kwam met een trein in Boxtel. Twee inzittenden van de taxi hebben de aanrijding overleefd. Dat heeft de politie gemeld.

Volgens de woordvoerster kwam de taxi vast te zitten op het spoor, vermoedelijk omdat de bus door sneeuw geen grip meer had. De twee passagiers hebben nog getracht de bus weg te duwen, maar dat lukte niet op tijd. De chauffeur, uit Eindhoven, kon vervolgens niet meer uitstappen voordat de trein het busje raakte.

Rond half negen werden de ongeveer honderd treinpassagiers geƫvacueerd met bussen. Het taxibusje is van het Eindhovense taxibedrijf Cibatax.

Het treinverkeer op het traject, vanuit Tilburg naar Eindhoven, ligt stil. De verwachting is dat dat nog de hele avond duurt.

Bron:  Thuis in het Nieuws


Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram