Breda: Automobilist rijdt door na dodelijk ongeval


Een 88-jarige man uit Breda is donderdagavond om het leven gekomen bij een aanrijding in zijn woonplaats. De automobilist die betrokken was bij het ongeval, is doorgereden. De politie is op zoek naar de bestuurder.

De hoogbejaarde man fietste rond 18.30 uur de Bouvignelaan in toen hij werd aangereden door de nog onbekende automobilist. Volgens een getuige gaat het om een donkere personenauto, vermoedelijk een Ford Escort. De bestuurder daarvan reed direct na het ongeluk door. De fietser werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij kort daarna overleed.

De politie hield kort na het dodelijke ongeval een 39-jarige Bredanaar aan. Zijn auto voldeed aan de opgegeven kenmerken, maar hij bleek niets met de aanrijding te maken te hebben. De man is op vrije voeten gesteld.

Nieuws.nl schreef op 12-11-2010: Doorrijder na ongeval meldt zich

Een 61-jarige man uit Breda heeft zich donderdagmorgen gemeld voor een dodelijk ongeval eind vorige maand in zijn woonplaats. Bij het ongeval 28 oktober op de Bouvignelaan kwam een 88-jarige man uit Breda om het leven. De bestuurder van de auto die het slachtoffer aanreed, ging er na het ongeluk vandoor en liet de bejaarde man aan zijn lot over.

De 61-jarige man heeft verklaard dat hij achter het stuur zat van de auto die het bejaarde slachtoffer aanreed. Hij stelt dat hij plotseling een fietser de rijbaan op zag rijden en niet meer kon uitwijken. Dat hij na het ongeval doorreed, kwam volgens de man doordat hij in een soort shock raakte. De afgelopen twee weken kreeg hij echter wroeging en besloot hij zich alsnog te melden.

Onderzoek heeft overigens uitgewezen dat de automobilist die het slachtoffer aanreed nog wel had geremd, maar een botsing niet kon voorkomen. De bejaarde man overleed later op de avond in een ziekenhuis.

De 61-jarige Bredanaar is na verhoor heengezonden. De politie maakt een dossier op, waarna de officier van justitie beslist over de vervolgstappen.

Bron:  Nieuws.nl


Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram