Brummen - N345: Dodelijk slachtoffer crash was op verkeerde weghelft


De automobilist die vanochtend bij Brummen frontaal tegen een vrachtwagen botste en daarbij om het leven kwam, bevond zich tijdens de crash op de verkeerde weghelft. De oorzaak daarvan is nog niet duidelijk. Dat meldt de politie zojuist tegenover deze krant.

Rond 08.21 uur botste de personenauto die vanuit Brummen richting De Hoven reed frontaal tegen de vrachtwagen, die richting Brummen reed. Dat leidde tot enorme ravage. Van de auto was weinig over. De weg lag bezaaid met de resten.

De N345 (Wapsumsestraat) bij Brummen was na het ongeval urenlang afgesloten. De politie voerde onderzoek uit en zette daarbij een drone in. Pas daarna konden de bergingswerkzaamheden beginnen.

Wie de bestuurder is die bij het ongeval om het leven kwam staat nog steeds niet vast, geeft de politiewoordvoerster aan. De auto raakte bij de crash dermate verwoest dat het moeilijk is om de identiteit met honderd procent zekerheid vast te stellen.

Talud
De vrachtwagen boorde zich na de botsing aan de andere kant van de weg in het talud, dat de weg afscheidt van de uiterwaarden. Volgens de politie zal het waterschap moeten controleren of het talud moet worden hersteld.

De chauffeur van de vrachtwagen is door de politie meegenomen naar het bureau waar hij is gehoord. Volgens de politie is hij niet gewond geraakt bij het ongeval.

Overlast
Ondanks dat de weg in beide richtingen afgesloten raakte, viel de verkeersoverlast mee. Beide bruggen over de IJssel waren gewoon in gebruik. Bovendien is er als gevolg van de vakantieperiode minder verkeer dan normaal. De meeste overlast was voor vrachtwagenverkeer van en naar Apeldoorn. Dat type verkeer mag namelijk niet over de Oude IJsselbrug en moest dus verder omrijden.

=====
Omroep Gelderland schrijft: Overleden automobilist komt uit Polen

De man die donderdagochtend omkwam bij een ongeluk op de N345 bij Brummen is een 27-jarige Pool. Dat meldt de politie.

De Pool botste frontaal op een vrachtwagen nadat de automobilist op de verkeerde weghelft was beland.

Door het ongeval ontstond een grote ravage. De weg was vanwege bergingswerkzaamheden en onderzoek tot halverwege de middag dicht.

Bron: https://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2314561/Overleden-automobilist-komt-uit-Polen
=====

Zie ook:
https://www.gelderlander.nl/rheden/slachtoffer-27-crash-brummen-was-pas-kort-in-nederland~a230a2ec/

Link naar video:
https://youtu.be/aqTAm3xoNFk

Link naar foto's:
https://images0.persgroep.net/rcs/ZKTKq-pELLAvg0kC7bNHDQbEYjM/diocontent/122734411/_fitwidth/694/?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.9

https://images0.persgroep.net/rcs/bRIOda9n3xsTPjAn6EGEDx-p7yo/diocontent/122739894/_fitwidth/694/?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.9
Bron:  de Gelderlander


Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram