Bussum: Amersfoorter (66) komt om bij botsing lesauto en intercity


Het treinverkeer rond station Naarden-Bussum was vandaag ernstig ontregeld vanwege een ongeluk. Een lesauto botste op een spoorwegovergang in de bebouwde kom van Bussum met een intercity. De 66-jarige rij-instructeur uit Amersfoort is overleden.

De 18-jarige leerlinge uit Bussum kon wel op tijd uit de auto komen en heeft het overleefd. Hulpdiensten hebben nog geprobeerd het slachtoffer te redden, maar tevergeefs. Het drama gebeurde iets na 11.00 uur op de Herenstraat.

TREINPROBLEMEN
Pas om 16.30 uur, net voor de avondspits, konden de treinen weer gaan rijden op het traject. Vooral voor mensen die tussen Amersfoort en Amsterdam/Schiphol wilden reizen was er veel vertraging. Ze moesten via Utrecht Centraal gaan. Tussen de stations Naarden-Bussum, Bussum Zuid, Hilversum Media Park en Hilversum werden bussen ingezet.

=====
Blik op Nieuws schreef: Rijinstructuur (66) omgekomen bij botsing met trein, leerling (18) op tijd uit auto

Bij een spoorwegovergang in de bebouwde kom van Bussum is dinsdagochtend rond 11.15 uur een intercity op een lesauto gebotst.

Instructeur overleden
Hierbij is de 66-jarige rijinstructeur uit Amersfoort om het leven gekomen', zo meldt de politie dinsdag. De 18-jarige leerlinge uit Bussum kon het voertuig nog net op tijd verlaten. Het ongeval gebeurde rond 11.15 uur op de Herenstraat. De passagiers in de trein raakten niet gewond.

Onderzoek naar precieze oorzaak
De oorzaak van de dodelijke aanrijding is nog niet bekend. In de auto zaten in totaal twee personen. In de trein zaten ongeveer 140 reizigers, van hen raakte niemand gewond. Het treinverkeer bij Bussum werd vanwege het ongeval stilgelegd en ook het overige verkeer was gestremd. De reizigers konden overstappen in een andere trein die hen naar een ander station bracht. Het Tactisch Verkeersteam doet onderzoek naar de oorzaak van aanrijding.

Slachtofferhulp
Mochten er getuigen zijn die behoefte hebben om hun verhaal kwijt te kunnen, dan is dat mogelijk bij Slachtofferhulp Nederland. Zij kunnen getuigen van verkeersongevallen bijstaan met onder andere emotionele hulp.

Bron: http://www.blikopnieuws.nl/nieuws/263518/rijinstructuur-66-omgekomen-bij-botsing-met-trein-leerling-18-op-tijd-uit-auto.html
=====

Link naar video:
https://www.ad.nl/binnenland/lesauto-belandt-onder-trein-in-bussum-eneacute-eneacute-n-dode~a469c4bd/

Link naar foto's:
https://www.rtvutrecht.nl/data/image/d/2018/05/01/1618784_1024.jpg

https://images0.persgroep.net/rcs/7NwAE1kvMip6Wcfp-ybjtG24kfY/diocontent/122643493/_fitwidth/694/?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.9Bron:  RTV Utrecht


Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram