Damwâld: Dode bij eenzijdig ongeval bij Damwâld


Een 29-jarige vrouw uit Heerenveen is woensdag even voor middernacht om het leven gekomen bij een eenzijdig ongeval op de Schwartzenberghloane tussen Broeksterwâld en Damwâld. De vrouw, die vermoedelijk de auto bestuurde, zat samen met haar vriend, een 32-jarige Damwâldster, in de auto toen deze door nog onbekende oorzaak in de slip raakte. De auto raakte van de weg en botste tegen een boom en vervolgens tegen een betonnen dam en sloeg over de kop.

De man heeft eerst geprobeerd om het slachtoffer uit de auto te halen en toen dit niet lukte is hij gelijk naar zijn ouderlijk huis gerend, enkele honderden meters van de ongevalslocatie verwijderd. Nadat er meer hulp was gekomen, bleek dat het slachtoffer was overleden. De man liep enkele schaafwonden op.

Omdat het onduidelijk was wie de auto had bestuurd, werd de 32-jarige man na medische behandeling in het ziekenhuis in Dokkum nog dezelfde nacht aangehouden. De man bleek alcohol te hebben gedronken. Na een ademanalyse en verhoor mocht de man diezelfde nacht huiswaarts keren. Hij verklaarde als passagier in de auto te hebben gezeten. De auto werd voor technisch onderzoek in beslag genomen.Bron:  Waldnet


Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram