De Koog: Vrouw in ziekenhuis overleden na val van fiets


Een 62-jarige vrouw uit Alkmaar is zaterdag in het VU-ziekenhuis in Amsterdam overleden als gevolg van een val van haar fiets vrijdagmiddag op een fietspad op Texel. Ze liep hersenletsel op en is tijdens een tweede operatie overleden.

De politie tast nog in het duister als het gaat om de exacte toedracht van het ongeval. De vrouw fietste vrijdagmiddag 20 augustus rond 14.40 uur met haar man over het toeristische fietspad van de Randweg ter hoogte van groepsaccommodatie ‘De Zilvermeeuw’. Ze werden ingehaald door vermoedelijk een Duitse jongen op een fiets. Mogelijk heeft hij haar per ongeluk aangetikt. Hij fietste met zijn vader en een broertje. De identiteit van het Duitse drietal is onbekend gebleven. De ene ter plaatste gekomen agent heeft zich vooral bekommerd om het slachtoffer en ging mee met de ambulance om assistentie te verlenen.

De vrouw kwam ten val op het wegdek en liep verwondingen aan haar hoofd op. Er werd assistentie verleend door de ambulancedienst en bij de boot door een traumahelikopter. De politie roept het Duitse drietal op zich te melden evenals eventuele getuigen van het ongeval. Zij worden verzocht te bellen met de politie op Texel: 0900-8844.

Bron:  Blik op Nieuws


Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram