Delft: Motorrijder verongelukt toe- en afrit A13 gesloten


Bij een ongeluk tussen een automobilist en een motor op de Brasserskade bij afrit Delft-Noord is de bestuurder van de motor dinsdagmorgen overleden. Dat meldt de politie. Vanwege onderzoek is de toe- en afrit van de A13 afgesloten.

Dinsdagochtend kwamen een motor en een busje in botsing op de Brasserskade in Delft. Door de aanrijding raakte de motorrijder zwaargewond. Er is nog geprobeerd het slachtoffer te reanimeren, maar dat was tevergeefs. De politie is een groot onderzoek begonnen naar het ongeluk. Hierdoor is de toe- en afrit naar de A13 bij Delft-Noord dicht.

Rijkswaterstaat meldt aan het AD dat de afrit nog zeker een paar uur dicht zal zijn. Verkeer vanuit Rotterdam kan de afrit Delft nemen.

Update 29-8: Inmiddels is een 30-jarige militair aangehouden vanwege de aanrijding. Hij bestuurde de bestelbus waarmee de motorrijder werd geraakt.

=====
Algemeen Dagblad schreef: Militair (30) opgepakt na dodelijk ongeval met motorrijder in Delft

Een 30-jarige militair is aangehouden omdat hij betrokken was bij een verkeersongeval op de Brasserkade in Delft. Daarbij kwam een 40-jarige motorrijder uit Den Haag om het leven.

Dat meldt de Koninklijke Marechaussee vandaag. Die is een onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeval.

Het ongeluk vond vanochtend rond 09.30 uur plaats op de Brasserskade, ter hoogte van de afrit Delft-Noord van de A13. Door nog onbekende oorzaak kwam de motorrijder in botsing met de bestelbus, die werd bestuurd door een 30-jarige militair. De 40-jarige motorrijder overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Bron: https://www.ad.nl/delft/militair-30-opgepakt-na-dodelijk-ongeval-met-motorrijder-in-delft~a0c94792/
=====

=====
District8.bet schreef: Motorrijder overleden bij ernstige aanrijding Brasserskade Delft

Dinsdagochtend 28 augustus heeft er op de kruising van de Brasserskade met de oprit/afrit van de A13 een ernstig ongeval plaatsgevonden tussen een busje en een motor. De motorrijder knalde door nog onbekende oorzaak in de linker-achterflank van het busje. De motorrijder is hierna van de motor gelanceerd en hard op het wegdek terecht gekomen.

Meteen werden meerdere politie-eenheden, twee ambulance's, een rapid-responder en de traumahelikopter uit Rotterdam gealarmeerd. Bij aankomst van de rapid-responder en de agenten had het slachtoffer geen hartslag meer, agenten zijn meteen begonnen met reanimeren. Het overige ambulancepersoneel en het personeel van het MMT zijn hier later bij aangesloten. Ondanks de snelle en grote inzet heeft de reanimatie niet mogen baten en is het slachtoffer ter plaatse overleden.

De arts en de verpleegkundige van het MMT zijn niet veel later door de politie teruggebracht naar de traumahelikopter die in de omgeving geland was, hierna konden zij retour naar Rotterdam The Hague Airport.

De politie is inmiddels begonnen met een groot onderzoek op de Brasserskade in Delft. Om het zicht te ontnemen heeft de politie zwarte schermen geplaatst. De VOA (Verkeers Ongevallen Analyse) doet ter plaatse onderzoek. Ook zijn de toerit en afrit van de A13 afgesloten, ook is de Brasserskade richting de Singel afgesloten. Hoelang het onderzoek gaat duren is op dit moment niet bekend.

Bron: https://district8.net/28-augustus-motorrijder-overleden-bij-ernstige-aanrijding-brasserskade-delft.html
=====

Link naar video:
https://www.ad.nl/delft/militair-30-opgepakt-na-dodelijk-ongeval-met-motorrijder-in-delft~a0c94792/

Link naar foto's:
https://indebuurt.nl/delft/wp-content/uploads/2018/08/img-6220-800x500.jpg

https://district8.net/wp-content/IMG_8219-2.jpg

https://district8.net/wp-content/IMG_8240.jpg

https://district8.net/wp-content/IMG_0024-8.jpg

https://district8.net/wp-content/IMG_0058-4.jpg

https://district8.net/wp-content/IMG_0062-9.jpg

https://district8.net/wp-content/IMG_0078-7.jpg

Bron:  In de buurt Delft


Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram