Den Bosch: Meisje dat zwaargewond werd achtergelaten na ongeluk is overleden


Het meisje van 17 uit Rosmalen dat zaterdagnacht werd aangereden door een auto in Den Bosch, is zondagnacht in het ziekenhuis overleden. Dit laat de politie maandagochtend weten. Het meisje werd aangereden op De Harendonkweg. De automobilist reed na het ongeluk door. Het meisje zat op het Rodenborch-College in Rosmalen. Op de school heerst 'diepe rouw', laat rector Marjo van IJzendoorn weten.

De verslagenheid op de school is volgens de rector 'onbeschrijflijk groot'. Alles wordt volgens haar in het werk gesteld om leerlingen zo goed mogelijk op te vangen. "Daarbij gaan onze gedachten natuurlijk vooral uit naar de nabestaanden."

Verdachte had bij aanhouding gedronken
Zondag werd een 37-jarige man uit Den Bosch aangehouden. Hij is de eigenaar van de auto, een donkere Volkswagen Golf, die bij het ongeluk betrokken was. Volgens de politie bleek bij zijn aanhouding dat hij had gedronken. De politie gaat ervan uit dat hij de auto bestuurde. Of hij op het moment van het ongeluk had gedronken, kan de politie nog niet zeggen.

Er is bloed afgenomen om dit te onderzoeken. In de auto van de man werd ook een kleine hoeveelheid wiet gevonden. De verdachte zit nog vast.

Geschept bij het oversteken
Het meisje stak rond kwart voor vier zondagochtend vroeg De Harendonkweg over toen ze werd geschept door de auto. Terwijl getuigen zich over haar ontfermden, ging de bestuurder van de auto er met hoge snelheid vandoor in de richting van de Sint Teunislaan.

Het slachtoffer was buiten kennis en werd in zeer zorgwekkende toestand opgenomen in het ziekenhuis. Daar is ze in de nacht van zondag op maandag overleden.

De verdachte werd aangehouden toen agenten hem zagen rijden op de Slagendreef. Hij reed in een donkere Golf met een beschadigde zijspiegel. Het rijbewijs van de man werd ingenomen.

De precieze toedracht van het ongeluk wordt door de politie nog onderzocht. Zondag werd op de plek van het ongeluk al uitgebreid onderzoek gedaan. Ook is de auto van de verdachte in beslag genomen. Camerabeelden uit de omgeving worden bekeken en de politie spreekt met getuigen.

=====
Politie.nl schreef: Meisje (17) overleden na ongeluk met doorrijder

Het 17-jarige meisje uit Rosmalen, dat zondagochtend zwaargewond raakte bij een verkeersongeluk op De Harendonkweg in Den Bosch, is maandagochtend aan haar verwondingen overleden. Het onderzoek naar de toedracht is intussen in volle gang.

Detailopname surveillancewagen
Het meisje stak rond 3.45 uur De Harendonkweg over toen ze werd geschept door een donkere Volkswagen Golf. Terwijl getuigen zich over het zwaargewonde meisje ontfermden, ging de bestuurder van de auto er met hoge snelheid vandoor in de richting van de Sint Teunislaan. Een zijspiegel van de auto bleef achter. Het slachtoffer was buiten kennis en werd in zeer zorgwekkende toestand opgenomen in het ziekenhuis, waar ze in de loop van maandagochtend overleed.

Aanhouding
Zondagochtend rond 11.00 uur werd een 37-jairge Bosschenaar aangehouden. Agenten zagen hem rijden op de Slagendreef in een donkere Volkswagen met een beschadigde zijspiegel en hielden hem aan. Tijdens zijn aanhouding was de man onder invloed van alcohol. In zijn auto werd een kleine hoeveelheid hennep gevonden. Of de man tijdens het ongeluk ook had gedronken moet blijken uit verder onderzoek. Er wordt onder meer bloedonderzoek verricht om daarover duidelijkheid te krijgen. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Verder onderzoek
Verkeersspecialisten onderzoeken daarnaast de precieze toedracht van het ongeluk. Daarvoor is zondagochtend al uitgebreid sporenonderzoek verricht op De Harendonkweg. Ook is de auto van de verdachte voor verder onderzoek in beslaggenomen, worden camerabeelden uit de omgeving bekeken en wordt met getuigen gesproken. De verdachte zit nog altijd vast.

Bron: https://www.politie.nl/nieuws/2018/december/3/09-meisje-17-overleden-na-ongeluk-met-doorrijder.html
=====

Link naar video:
https://www.ad.nl/binnenland/meisje-17-uit-rosmalen-overleden-na-aanrijding-met-doorrijder~ac0f4e46/

Link naar foto's:
https://img-brabant.rgcdn.nl/8ca0fc82599b47e4b1a03c2c2d54e195/opener/De-politie-doet-onderzoek-Foto-Bart-Meesters.jpg

https://img-brabant.rgcdn.nl/8f23223d6bd34669aa055a710c12ee31/opener/Foto-Bart-Meesters.jpgBron:  Omroep Brabant


Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram