Dieden: Dodelijk slachtoffer vrouw (72), man (74) ligt nog in het ziekenhuis


Een 72-jarige vrouw uit Ravenstein is dinsdagmiddag om het leven gekomen bij een ongeluk op de Langestraat in Dieden. Haar man van 74 ligt nog in zorgwekkende toestand in het ziekenhuis. Dat meldt de politie.

Het echtpaar reed in een auto en kwam in botsing met een vrachtwagentje dat werd bestuurd door een 63-jarige man uit Dieden. Hij kwam er zonder serieuze kleerscheuren vanaf. De politie deed dinsdag onderzoek naar de oorzaak van het ongeval in Dieden (gemeente Oss), maar brengt daar nog geen conclusies over naar buiten.

Brandweer, ambulances, politie en de traumahelikopter rukten dinsdag uit naar de Langestraat in Dieden. Het ongeval gebeurde op de vrij onoverzichtelijke kruising met de Galgenstraat.

=====
Brabants Dagblad schreef eerder: Vrouw overleden en man ernstig gewond na ongeval tussen auto en vrachtwagen in Dieden

Bij een aanrijding tussen een bestelauto en een vrachtwagen in de Langestraat in Dieden (gemeente Oss) is dinsdagmiddag een vrouw overleden en een man ernstig gewond geraakt. De voertuigen belandden in de sloot.

Zowel de bestelauto als de vrachtwagen belandde na de aanrijding in de sloot, waar water in zit. De auto lag op de kop, de vrachtwagen kwam op z'n kant terecht.

Twee personen werden in zorgwekkende toestand uit de auto gehaald. Een van hen overleed kort daarna, meldt de politie. De man is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeval gebeurde ter hoogte van de kruising bij recreatieboerderij In Alle St(r)aten. Brandweer, politie, ambulance, duikers en een traumahelikopter kwamen ter plaatse.

Over de oorzaak van het ongeval is niets bekend. De politie doet onderzoek.

De brandweerkorpsen waren afkomstig uit Ravenstein, Schaijk en Mill.

Bron: https://www.bd.nl/oss/vrouw-overleden-en-man-ernstig-gewond-na-ongeval-tussen-auto-en-vrachtwagen-in-dieden~a1907032/
=====

=====UPDATE
Brabants Dagblad schrijft: Dodelijk ongeval in Dieden leidt vooralsnog niet tot maatregelen op kruising

Het is nog te vroeg om actie te ondernemen met de kruising in Dieden waar dinsdag een 72-jarige vrouw uit Ravenstein verongelukte en haar man (74) zwaargewond raakte. Dat zegt Joop van Orsouw. De verkeerswethouder van de gemeente Oss wacht het politie-onderzoek af en overweegt dan pas of er maatregelen nodig zijn.

'Het is bijzonder triest dat er deze week bij een verkeersongeluk in de polder bij Dieden een dode en zwaargewonde zijn gevallen', aldus Van Orsouw in een schriftelijke reactie. 'Altijd als er in onze gemeente een ernstig ongeluk gebeurt, kijken we zeer gedegen naar de oorzaak en achtergrond van het ongeval. We zoeken dan uit of deze aanleiding zijn om vanuit de gemeente Oss maatregelen te nemen. We kunnen op dit moment nog niets zeggen over het ongeval in Dieden omdat het onderzoek van de politie nog niet is afgerond.'

Botsing
Piet van de Camp reed dinsdag met zijn vrachtwagentje over de Langestraat in zijn woonplaats Dieden. Hij naderde de kruising in kwestie en had voorrang op het Ravensteinse echtpaar Roeffen, dat over de Galgenstraat reed. De wagen van het stel stopte niet en na een botsing belandden beide voertuigen in de sloot. De vrouw overleed, haar man werd in 'zorgwekkende toestand' naar het ziekenhuis gebracht. Van de Camp liep geen fysieke kleerscheuren op.

Arthur van der Straten heeft een recreatieboerderij pal naast de kruising en was als eerste bij het ongeval. Hij wil met burgemeester Wobine Buijs praten over de onoverzichtelijke kruising in Dieden. "Het is niet de eerste keer dat hier een auto in de sloot ligt." Meestal loopt het beter af dan het dinsdag deed, weet hij uit ervaring.

Verkeerswethouder Van Orsouw laat in zijn reactie weten dat er sinds 2014 geen verkeersongevallen zijn gemeld op de kruising in Dieden.

Bron: https://www.bd.nl/oss/dodelijk-ongeval-in-dieden-leidt-vooralsnog-niet-tot-maatregelen-op-kruising~a31d36e4/
=====

Zie ook:
https://www.arenalokaal.nl/arena/112/dode-en-zwaargewonde-bij-ongeval-tussen-auto-en-vrachtwagen-in-dieden

Link naar video:
https://www.bd.nl/oss/dodelijk-slachtoffer-dieden-is-vrouw-van-72-uit-ravenstein-haar-man-74-ligt-nog-in-het-ziekenhuis~ab38b121/

Link naar foto's:
http://imgb.igcdn.nl/7e9efc570c084aa98b8c58e6418db20e/opener/De_twee_voertuigen_in_de_sloot_(foto_Charles_Mallo).jpg

https://images2.persgroep.net/rcs/jvgSA7ky6tIfjne9iKahVNxH-bE/diocontent/130879446/_fitwidth/694/?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.9Bron:  Brabants Dagblad


Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram