Dordrecht: Zwaargewonde fietsster (54) alsnog overleden na aanrijding


De 54-jarige Dordtse fietsster die begin deze maand in Dordrecht zwaargewond raakte, nadat zij werd aangereden door een Bredanaar, is vrijdagochtend alsnog overleden.

De automobilist, een 23-jarige bestuurder uit Breda, reed op zaterdag 4 augustus over de Lombardstraat in Dordrecht, een eenrichtingsweg. Op een gegeven moment werd de Bredanaar geconfronteerd met een paal in de weg. Deze paal markeert het voetgangersgebied.

Omdat de man geen kant op kon, reed hij achteruit en zag daarbij het slachtoffer over het hoofd. De 54-jarige Dordtse raakte zwaargewond en werd met een spoedtransport naar een ziekenhuis gebracht. De 23-jarige bestuurder werd na het ongeluk meegenomen voor verhoor.

De echtgenoot van de vrouw zag alles gebeuren en heeft volgens de politie de hulp gekregen die hij nodig heeft. Sinds het ongeluk lag de vrouw in coma in het ziekenhuis. Vrijdag is ze in het ziekenhuis overleden.

=====
RTV Rijnmond schreef eerder: Vrouw zwaargewond na aanrijding door achteruitrijdend busje

In Dordrecht is een 54-jarige vrouw zaterdag ernstig gewond geraakt door een aanrijding. Ze fietste op de Lombardstraat toen ze onder een achteruitrijdend busje terechtkwam.

De 23-jarige bestuurder had haar over het hoofd gezien. Hij reed op de Lombardstraat - een eenrichtingsweg - en zag een paal in de weg die een voetgangersgebied markeert. De man reed daarop achteruitreed en zag het slachtoffer niet.

Ze is met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Haar man, die het allemaal zag gebeuren, is door hulpverleners opgevangen.

De bestuurder is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Bron: https://www.rijnmond.nl/nieuws/171491/Vrouw-zwaargewond-na-aanrijding-door-achteruitrijdend-busje
=====

Link plaatsongeval:
https://www.google.nl/maps/@51.8132357,4.6646124,3a,75y,293.37h,90t/data=!3m9!1e1!3m7!1sKGlyRrnGJeMx1AdlK__BcA!2e0!7i13312!8i6656!9m2!1b1!2i40


Bron:  BN DeStem


Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram