Eindhoven: Automobilist rijdt door na dodelijk ongeval met voetganger


Een automobilist is vrijdagavond doorgereden na een fatale aanrijding met een voetganger op de Leenderweg in Eindhoven. Het ongeval gebeurde rond tien uur vlakbij het Floraplein. De politie is op zoek naar een kleine witte personenauto (Renault) die forse schade aan de rechtervoorzijde en zijkant heeft.

Het ongeluk gebeurde vlak voor de rotonde, op de verbinding tussen het Floraplein en knooppunt Leenderheide waar de A67 en A2 samenkomen. Op het weggedeelte waar de aanrijding plaatsvond, mogen geen voetgangers lopen. De auto zou vanaf de snelweg in de richting van de stad gereden zijn.

Trucker
De traumahelikopter werd nog opgeroepen, maar kon niets meer voor de voetganger betekenen. Volgens de agenten ter plekke is het slachtoffer een Roemeense vrachtwagenchauffeur. Ze vermoedden dat hij zijn vrachtwagen ongeveer 150 meter verderop bij een pechvak naast de weg had geparkeerd.

De politie heeft gesproken met een tweede vrachtwagenchauffeur die daar ook zijn truck had neergezet. Hij vertelde dat het slachtoffer waarschijnlijk op weg was naar een hotel in het centrum. Volgens de politie had de voetganger een tas met ondergoed en toiletspullen bij zich. De inhoud werd verspreid langs de berm teruggevonden.

Volgens omwonenden lopen er vaker truckers langs de weg, op weg naar een winkel bij het benzinestation of naar een hotel.

Zoektocht
De politie zoekt naar de dader, er is een melding via Burgernet uitgegaan. Aanvankelijk meldde de politie dat het om een gele auto ging. Die melding werd snel daarna vervangen door de oproep om uit te kijken naar een witte personenwagen. De politie kon geen verdere informatie geven. De weg richting Eindhoven is nog dicht voor onderzoek.

=====
Omroep Brabant schreef later: Helmonder (31) meldt zich alsnog op politiebureau na dodelijke aanrijding in Eindhoven

Een 31-jarige man uit Helmond heeft zich vrijdagavond gemeld op het politiebureau na een dodelijke aanrijding op de Leenderweg in Eindhoven. Hij was de bestuurder van de witte Renault die in botsing kwam met een 53-jarige man die in de richting van de stad op de weg liep. De man, vermoedelijk een Roemeense vrachtwagenchauffeur, kwam daarbij om het leven. De Helmonder is aangehouden en zit nog vast. Hij wordt verdacht van het veroorzaken van een dodelijk ongeval.

Voetganger
De politie zocht de man uit Helmond omdat rond tien uur 's avonds vlakbij de rotonde bij het Floraplein aan de rand van Eindhoven een voetganger werd aangereden. Die overleed op de plaats van het ongeluk. De automobilist reed door, hoewel de voorkant van zijn auto flink in elkaar zat. De politie verstuurde een Burgernetmelding. Waarom de Helmonder niet meteen stopte is nog niet duidelijk.

Roemeen
Het ongeluk gebeurde vlak voor de rotonde, op de verbindingsweg tussen het Floraplein en knooppunt Leenderheide waar de A67 en A2 samenkomen. Op het weggedeelte waar de aanrijding plaatsvond, mogen geen voetgangers lopen. De auto zou vanaf de snelweg in de richting van de stad gereden zijn.

Volgens agenten is het slachtoffer een Roemeense vrachtwagenchauffeur. Ze vermoeden dat hij zijn vrachtwagen ongeveer 150 meter verderop bij een pechvak naast de weg had geparkeerd.

Tas met ondergoed en toiletspullen
De politie heeft gesproken met een tweede vrachtwagenchauffeur die daar ook zijn truck had neergezet. Hij vertelde dat het slachtoffer waarschijnlijk op weg was naar een hotel in het centrum. Volgens de politie had de voetganger een tas met ondergoed en toiletspullen bij zich. De inhoud werd verspreid langs de berm teruggevonden.

Bron: https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/2873204/Helmonder-31-meldt-zich-alsnog-op-politiebureau-na-dodelijke-aanrijding-in-Eindhoven
=====

Link naar foto's:
https://img-brabant.rgcdn.nl/981b35a889254066a828c35f3907cc5d/opener/Foto-Sem-van-Rijssel-SQ-Vision-Mediaprodukties.jpg

https://img-brabant.rgcdn.nl/9d22c6324c0848899801750d347e8fc9/opener/Foto-Sem-van-Rijssel-SQ-Vision-Mediaprodukties.jpg

https://images4.persgroep.net/rcs/Oq7-IRscZ5gko2sizplRDWU9Rqk/diocontent/134909234/_fitwidth/694/?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.9Bron:  Omroep Brabant


Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram