Geertruidenberg: Voetganger overleden die werd geschept op zebrapad


De 77-jarige voetganger die zondagavond op het zebrapad aan de Stationsweg in Geertruidenberg werd geschept, is aan zijn verwondingen overleden. Het slachtoffer kwam na de botsing tientallen meters verderop neer. Hij werd gereanimeerd en zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Daar is de man later overleden.

De 22-jarige automoblist uit Raamsdonksveer is aangehouden door de politie. De politie zoekt getuigen van de aanrijding.

Er landde een traumahelikopter. De stationsweg werd afgesloten vanwege het ongeluk. Het is onduidelijk hoe het kan dat de bestuurder de voetganger over het hoofd heeft gezien. Dat wordt door de politie onderzocht.

Tweede keer in korte tijd
Eind oktober werd ook een voetganger aangereden op een zebrapad in Breda. De man raakte zwaargewond en vecht nog steeds voor zijn leven.

=====
BN DeStem schrijft: Dodelijk ongeval Geertruidenberg: 22-jarige man weer op vrije voeten

De 22-jarige man uit Raamsdonksveer die zondagavond een voetganger schepte in Geertruidenberg, is weer op vrije voeten. Het 77-jarige slachtoffer overleed na de aanrijding.

Volgens de politie is er nu geen directe aanleiding om de Verenaar vast te houden. "Dat wil niet zeggen dat hij geen verdachte meer is", zegt woordvoerder Eric Passchier. Het onderzoek is volop bezig. Diverse scenario's worden bekeken. Voorlopig gaat de politie er niet van uit dat er drank in het spel was. "Maar dat is nog een punt van onderzoek."

Ook is niet duidelijk hoe hard de 22-jarige Verenaar reed. "Er loopt een forensisch onderzoek en dat moet zeer nauwkeurig gebeuren. Dat is niet een kwestie van enkele dagen, maar diverse weken waarschijnlijk."

Getuigen
Passchier noemt het 'een lastige aanrijding'. "We kunnen een kant van het verhaal niet meer horen. Daarnaast hebben veel mensen die in de buurt waren direct eerste hulp verleend. Wij hopen daarom dat nog meer getuigen zich melden, zodat duidelijk kan worden wat de snelheid van het voertuig was."

Traumahelikopter
Het slachtoffer liep zondag rond 18.00 uur op het zebrapad aan de voet van de Bergse brug. Een traumahelikopter kwam ter plaatse. De 77-jarige man overleed later aan zijn verwondingen in het ziekenhuis. De weg was enige tijd afgesloten voor onderzoek.

Bron: https://www.bndestem.nl/oosterhout/dodelijk-ongeval-geertruidenberg-22-jarige-man-weer-op-vrije-voeten~ab404bfb/
=====

Link naar foto's:
http://imgb.igcdn.nl/ee9c937ab6ed4f4cb228942be5e73727/opener/SQ_Vision_Mediaprodukties.jpghttp://imgb.igcdn.nl/ee9c937ab6ed4f4cb228942be5e73727/opener/SQ_Vision_Mediaprodukties.jpg

http://imgb.igcdn.nl/de429f3b5a194a8daa6e5437d0ad006f/opener/SQ_Vision_Mediaprodukties.jpgBron:  Omroep Brabant


Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram