Goes - N2898: Twee doden bij ongeluk auto-fiets


Op de Van de Spiegelstraat zijn vannacht twee personen om het leven gekomen die op een fiets reden en werden geschept door een personenauto. De auto reed na de botsing een flink stuk door. De bestuurder is aangehouden.

Het ongeluk gebeurde rond 04.20 uur bij de oversteekplaats op de kruising met de Voorstad en de Kloetingseweg. De auto kwam vanuit de richting van het station en reed richting Kloetinge. Bij de oversteekplaats reed de zwarte Peugeot 206 twee personen aan die op een fiets de weg overstaken.

De slachtoffers belandden veertig meter van de oversteekplaats op het wegdek. Er werden nog ambulanceteams en een traumahelikopter opgeroepen maar de hulp mocht niet meer baten. De beide slachtoffers overleden ter plekke aan hun zware verwondingen. Op dit moment weet de politie nog niets over de slachtoffers, behalve dat het om een man en een vrouw gaat.

Doorgereden
Na het ongeluk is de automobilist met zijn zwaar beschadigde voertuig nog zo'n 450 meter verder gereden om uiteindelijk te stoppen op de Patijnweg, vlakbij de nieuwe rotonde op het Kazerneplein. De bestuurder, een 19-jarige man uit Kloetinge, kon worden aangehouden. Hij is overgebracht naar een politiebureau en zal worden gehoord over de aanrijding.

Hoe het dramatische ongeval heeft kunnen gebeuren, is nog niet duidelijk. De afdeling Verkeers Ongevallenanalyse (VOA) van de politie heeft ter plaatse sporenonderzoek gedaan. De kruising waar het ongeluk plaatsvond werd volledig afgezet. De Van de Spiegelstraat was dicht tussen de kruising met de Zonnebloemstraat en de genoemde rotonde.

Getuigen
Meteen na het ongeval hebben zich getuigen gemeld bij de politie. Ook van hen wordt een verklaring afgenomen. Volgens de politie zijn de getuigen erg geschrokken van de aanrijding. "Voor hun is slachtofferhulp opgeroepen. Mocht u getuige zijn geweest van het ongeval, dan wordt u verzocht zich te melden bij de politie.

Bij de bewuste oversteekplaats gebeurde al eerder eens een fataal ongeluk. In de late avond van zondag 15 september 2008 overleed een 81-jarige fietser nadat hij werd aangereden door een personenauto.

=====
HVZeeland.nl schreef verder: Automobilist Goes had 4x te veel alcohol op

De man die gisteren onder invloed van alcohol in Goes twee fietsers doodreed had vier keer te veel alcohol gedronken. De automobilist was even voor het ongeluk opgemerkt door een politie-eenheid. Deze hield de auto vervolgens in de gaten maar tot een controle kwam het niet. Dat heeft de politie tegenover de website bevestigd.

Rond kwart over vier reed een politie-eenheid die vanuit de richting van het centrum kwam over de rotonde 'Admiraalsplein' op de kruising met de Piet Heinstraat en de M.A. de Ruijterlaan. Achter hen zagen de agenten een zwarte auto naderen. Het was op dat moment rustig en daarom besloten ze het voertuig op de rotonde voor te laten gaan om een routinecontrole te kunnen doen.

De agenten reden met hun politiebusje een extra rondje over de rotonde. Toen ze de Piet Heinstraat opdraaiden zagen ze de auto nog net linksaf de bocht volgen richting de Wulfaertstraat. Toen de agenten zelf uit de bocht bij het NS-station kwamen, zagen ze het voertuig een stuk voor hen rijden.

Volgens de politie werd het voertuig op dat moment dus al in de gaten gehouden maar was er zeker geen sprake van een achtervolging. "De agenten reden niet met zwaailichten, de sirene stond niet aan en ook was er geen stopteken gegeven", zo verklaart een politiewoordvoerder.

Eenmaal op de Van de Spiegelstraat werd de afstand tussen het politiebusje en de personenauto zichtbaar kleiner. Bij de oversteekplaats op de kruising Voorstad - Kloetingseweg zagen de agenten het voertuig een rare slinger maken, welke ook sporen op het wegdek heeft veroorzaakt. "De agenten zagen vervolgens brokstukken op en naast de weg liggen. Ze vermoedden dat de man ergens tegenaan was gereden en daarom gaven ze hem op dat moment een stopteken. De man zette kort hierna zijn voertuig stil bij de rotonde op het Kazerneplein", zo vertelt de woordvoerder.

De agenten hebben de botsing overigens niet zelf zien gebeuren. Ze zagen ook de slachtoffers niet liggen. Dat de man een fiets had geraakt, werd duidelijk toen agenten in een tweede politiewagen (die kort achter de eerste reed) door getuigen op het ongeluk werden geattendeerd. "De enigen waarvan we weten dat zij het ongeluk hebben zien gebeuren, zijn twee fietsers die vanaf de Voorstad kwamen en iemand die op het spoor aan het werk was", aldus de politie.

Het politie-onderzoek naar het ongeluk is nog in volle gang. Ter plekke is gisteren urenlang onderzoek gedaan. Hierbij zijn diverse sporen veiliggesteld en ook is de situatie uitgebreid op foto vastgelegd. Al deze zaken worden de komende tijd bestudeerd. Ook beelden van bewakingscamera's worden in het onderzoek meegenomen.

De politie meldde gisteren al dat de automobilist voorlopig nog vast blijft zitten. Na een eerste verhoor zondag werd namelijk door de officier van justitie bepaald dat hij later nogmaals verhoord moest worden. De man kon gisteren nog maximaal drie keer 24 uur worden vastgehouden.

Na een blaastest bleek de automobilist te veel gedronken te hebben. Volgens de politie had hij als beginnend bestuurder vier keer te veel alcohol op. Op het ademanalyse-apparaat blies hij namelijk 385 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht. Voor beginnend bestuurders zoals de 19-jarige ligt de limiet op 88 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht. Voor niet beginners ligt deze limiet op 220 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht.

De lichamen van de twee slachtoffers, een 33-jarige vrouw uit Goes en haar 30-jarige vriend uit Macedoniƫ zijn zondag overgedragen aan de families. Op de plaats waar het ongeluk plaatsvond zijn inmiddels bloemen gelegd.

Bron: https://www.hvzeeland.nl/nieuws/36860-automobilist-goes-had-4x-te-veel-alcohol-op/?utm_source=hvzeeland&utm_medium=website&utm_campaign=zie-ook
=====

Link naar video:
https://www.hvzeeland.nl/nieuws/36854-twee-doden-bij-ongeluk-auto-fiets-goes/

Link naar foto's:
https://www.hvzeeland.nl/pictures/1/8/2/111281.jpg

https://www.hvzeeland.nl/pictures/5/8/2/111285.jpg

https://www.hvzeeland.nl/pictures/3/0/3/111303.jpg

https://images4.persgroep.net/rcs/YbDP65jsHPrd5V73F-M48aL38tw/diocontent/135003658/_fitwidth/694/?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.9

Meer foto's op:
https://www.hvzeeland.nl/nieuws/36854-twee-doden-bij-ongeluk-auto-fiets-goes/?foto=111303#nieuwsbericht

Bron:  HVZeeland


Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram