Gorinchem: Meisje komt om het leven (update)


Een 13-jarig meisje uit Werkendam is vrijdagochtend om het leven gekomen bij een aanrijding op de Lange Brug in Gorinchem. De middelbare scholiere kwam met haar fiets onder een vrachtwagen terecht.

Het meisje was onderweg van de Gomarus scholengemeenschap naar huis en reed omstreeks 10.30 uur met medescholieren op de Lange Brug, een rechte weg tussen twee bruggen tegenover het stadhuis. Op dat moment passeerde de vrachtwagen en kwam het meisje ten val.

Toedracht onduidelijk
Het is volgens de politie nog onduidelijk of het meisje viel vóór of nadat zij in contact kwam met de vrachtwagen. De precieze toedracht wordt onderzocht. Na de aanrijding werd het meisje gereanimeerd door politie- en ambulancepersoneel, dit mocht niet baten en het meisje overleed ter plaatse. De traumahelikopter is ter plaatse geweest om te assisteren.

De 33-jarige vrachtwagenchauffeur uit Brakel is als betrokkene meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Hij en diverse medeleerlingen en getuigen krijgen slachtofferhulp aangeboden. De school heeft in de middag met bureau Slachtofferhulp een bijeenkomst voor leerlingen en ouders gehouden.

Arkel
In september 2007 waren twaalf leerlingen van de Gomarus Scholengemeenschap slachtoffer van een ander ernstig ongeval. Een 45-jarige vrouw uit Gorinchem reed toen op de Vlietskade in Arkel met haar auto in op een groep fietsende scholieren. Dertien van hen raakten gewond, van wie drie ernstig. Eén van de slachtoffers raakte blijvend invalide. De vrouw werd veroordeeld tot een werkstraf en raakte haar rijbewijs kwijt. Later werd zij in hoger beroep vrijgesproken.

RTV Rijnmond schreef: Dodelijke aanrijding Gorinchem was tragisch ongeval

De 13-jarige scholiere uit Werkendam die vorige week vrijdag overleed in Gorinchem is door een tragisch ongeluk om het leven gekomen. Dat blijkt uit onderzoek van de politie.

In het onderzoek van de politie zijn onder meer de getuigenverklaringen van twee vriendinnen meegenomen. De twee fietsten naast en achter het meisje.

Het meisje reed met haar voorwiel tegen de stoeprand, verloor haar evenwicht en viel. De 33-jarige vrachtwagenchauffeur uit Brakel, die met beperkte snelheid voorzichtig in dezelfde richting langs de meisjes reed, zag na het voorbijgaan in zijn buitenspiegel één van de meisjes op de grond liggen.

Hij en zijn bijrijder zetten hun voertuig direct stil om poolshoogte te nemen. Reanimatie door politie- en ambulancepersoneel mocht daarna niet meer baten.

Bron:  RTV Rijnmond


Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram