Grootebroek: Fietser en motorrijder overleden na botsing


Een fietser en motorrijder zijn beiden overleden na een ernstig ongeval op de Nijverheidsweg in Grootebroek. De motorrijder is een 27-jarige man uit Grootebroek en de fietser is een 54-jarige man uit Bovenkarspel.

Beide personen raakten in eerste instantie ernstig gewond en werden na het ongeluk direct gereanimeerd door omstanders en de politie.

Het ongeval gebeurde maandagavond rond 22.15 uur. De familie is in kennis gesteld en verkeersongevalsanalisten van de politie doen onderzoek naar de toedracht van de aanrijding.

Volgens omstanders zou het gaan om een vrouw op een fiets en een man op een motor. Uiteindelijk bleek het om twee mannen te gaan.

Er werden twee traumahelikopters en meerdere ambulances opgeroepen.

In verband met het ongeval sloot de politie de Stede Broecweg af. Een agent van het Politie Basisteam Hoorn schreef vanochtend vroeg op Facebook over het ongeluk: "Ter plaatse troffen we een enorm heftige situatie aan waarbij twee personen levenloos langs de weg lagen. Een aantal burgers was al druk begonnen met de reanimatie. Hulde voor deze personen die zonder twijfel direct aan de slag gegaan zijn om de eerste hulp te bieden bij zo een heftig ongeval."

Ook van anderen is er veel lof voor de hulpverleners, naast steunbetuigingen voor de nabestaanden.

=====
Politie.nl schreef: Dodelijke aanrijding Grootebroek

Een fietser en een motorrijder zijn maandagavond overleden na een ernstige aanrijding in Grootebroek.

Maandagavond om 22.12 uur kwam de melding binnen van een aanrijding op de Stede Broecweg. Toen de hulpverlening ter plaatse was, bleken omstanders al gestart te zijn met de reanimatie.

De motorrijder, een 27-jarige man uit Grootebroek en de fietser, een 54-jarige man uit Bovenkarspel, overleden beiden ten gevolge van de aanrijding. De familie werd in kennis gesteld en de verkeersongevalsanalisten van de politie hebben een onderzoek ingesteld naar de toedracht van de aanrijding.

Bron: https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/22/04-dodelijke-aanrijding-grootebroek.html
=====

Link naar foto's:
https://imgserv4.tcdn.nl/v1/IXYbQXCcrYS1zAWp5XuOItqNYzw=/742x557/smart/http%3A%2F%2Fcdn-kiosk-api.telegraaf.nl%2F6fe6d438-5da0-11e8-b374-4943cc2fdbf3.jpg

https://imgserv4.tcdn.nl/v1/lbFa3WjJAr52A2MMo709OirsSac=/742x557/smart/http%3A%2F%2Fcdn-kiosk-api.telegraaf.nl%2F70626cb0-5da0-11e8-b374-4943cc2fdbf3.jpg


Bron:  Noordhollands dagblad


Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram