Hardenberg - N34: Inzittende taxibus overleden na botsing


Een 20-jarige man uit Slagharen uit Slagharen is zaterdagnacht omgekomen bij een botsing in het Overijsselse Hardenberg. Hij zat in een taxibusje dat in botsing kwam met een personenauto.

Het busje raakte door de botsing van de weg en belandde in de sloot. De 35-jarige taxichauffeur en de overige vijf inzittenden uit Schuinesloot en Slagharen in de leeftijd van 18 tot 20 jaar raakten lichtgewond en zijn naar een ziekenhuis gebracht. Twee van hen moeten daar langer blijven.

Het ongeluk gebeurde rond 01.10 uur op de kruising van de N34 en de J.C. Kellerlaan. De auto werd bestuurd door een 27-jarige man uit Vriezenveen. De toedracht van het ongeval wordt nader onderzocht.


DeStentor schreef: Chauffeur taxi opgepakt voor roekeloos rijgedrag

De 35-jarige bestuurder van de afgelopen weekend in Hardenberg verongelukte taxibus is aangehouden. De man wordt verdacht van roekeloos rijgedrag. Mogelijk is de man door het rode licht gereden.

Bij het ongeluk op de kruising N34 en de J.C. Kellerlaan kwam een twintigjarige man uit Slagharen om het leven en raakten vijf andere inzittenden licht gewond. De vijf, allen in de leeftijd van 18 tot 20 jaar en afkomstig uit Schuinesloot en Slagharen, werden overgebracht naar het ziekenhuis, maar inmiddels is iedereen weer naar huis.

De chauffeur, afkomstig uit de gemeente Hardenberg, is op last van de officier van justitie aangehouden op grond van artikel 6 van de Wegenverkeerswet. Hierin is bepaald dat het verboden is zich zodanig te gedragen in het verkeer dat een aan zijn schuld te wijten verkeersongeval plaatsvindt waardoor een ander om het leven komt of zwaar lichamelijk letsel wordt toegebracht.

Waarom het rijgedrag bestempeld kan worden als 'roekeloos' wil politiewoordvoerder Janny Nijsingh niet zeggen. "In ieder geval is op basis van getuigenissen besloten de man aan te houden." Het Openbaar Ministerie beslist later vandaag over verdere afhandeling van de zaak.

De taxibus kwam op de kruising in botsing met een 27-jarige man uit Vriezenveen. De taxibus reed vanuit de Eugenboersdijk in de richting van de J.C. Kellerlaan. Door de botsing raakte de bus van de weg en belandde in de sloot.

Bron:  Nieuws.nl


Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram