Heerlen: Tiener rijdt blinde (90) dood


De 19-jarige jongeman die zondag een blinde man (90) dood reed, had pas twee weken zijn rijbewijs en reed veel te hard. Hij schepte de bejaarde, terwijl die met zijn rood-witte wandelstok over de stoep liep.

In de Heerlense wijk Aarveld is met woede gereageerd op het verkeersongeval. In de wijk was gistermiddag een buurtfeest aan de gang, dat de straat tijdelijk versperde. "Toen kwam daar die jongeman met zijn Chrysler Jeep aan", verklaarde en van de feestvierders. De blinde bejaarde werd geschept door de automobilist en overleefde de aanrijding niet.

Schande

Bezoekers van het buurtfeest spraken gisteren schande van het gedrag van de jonge automobilist voordat hij de blinde man dood reed.

"Er zaten ook nog twee andere personen in. Er werd hem duidelijk gemaakt dat hij er niet doorkon. Daarop scheurde hij weg. We zeiden nog tegen elkaar 'moet dat nou, zo wegscheuren?'"

Korte tijd later ging het helemaal mis. De 19-jarige man was omgereden en heeft dat waarschijnlijk met zo'n hoge snelheid gedaan, dat hij aan het andere eind van de Vergiliusstraat de macht over het stuur verloor en over het slachtoffer heen is gereden. Pas in een gebouw langs de straat kwam zijn wagen tot stilstand. Volgens de politie zaten de bandensporen op het lichaam van het slachtoffer.

Voor de bewoners van de wijk Aarveld is het dramatische ongeval een bevestiging van hun al jarenlange klachten. "Dit is een racebaan. Je moest eens weten hoeveel petities er al aangeboden zijn. Het heeft er alles mee te maken dat hier ook gedeald wordt. Je ziet de wietzakjes op de grond liggen waar die arme man is doodgereden. Die oude man was op weg naar zijn vrouw in een verpleeghuis. Door zo'n dwaas zal hij nooit meer aankomen", aldus een buurtbewoonster.

Opgepakt

Volgens buurtbewoners had de doodrijder pas twee weken zijn rijbewijs en reed hij veel te hard in de woonwijk. De politie bevestigt dat het slachtoffer met hoge snelheid overreden is terwijl hij met zijn rood-witte wandelstok over de stoep liep. De bestuurder van de auto is gearresteerd.

Bron:  De Telegraaf


Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram