Heesch - N603: Twee arrestaties na dodelijk ongeval (update)


De politie heeft twee mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een dodelijk verkeersongeval in de nacht van zaterdag op zondag op de Nistelrodeseweg in Heesch (Brabant). Volgens de politie heeft een 20-jarige man (woonplaats nog onbekend) het ongeluk niet overleefd.

Een getuige belde de politie, omdat hij een auto tegen een boom zag staan. De agenten die poolshoogte gingen nemen, vonden het slachtoffer levenloos naast de auto in de sloot. Hij was aan zijn verwondingen overleden.

Omdat er aanwijzingen waren dat er meerdere personen in de auto hadden gezeten, werd de omgeving naar mogelijke andere gewonden afgezocht. Op de Heescheweg trof de politie twee inwoners van Nistelrode (25 en 26) aan en arresteerde hen op verdenking van betrokkenheid bij het fatale ongeval en het verlaten van de locatie van het ongeluk.

De Telegraaf schreef: Verdachten fataal ongeval onder invloed

De politie houdt er ernstig rekening mee dat alcohol een rol heeft gespeeld bij het ongeluk in Heesch, dat in de nacht van zaterdag op zondag het leven kostte aan een 21-jarige man.

Uit onderzoek blijkt dat twee inwoners van Nistelrode die in de omgeving werden aangehouden en die vermoedelijk ook in het voertuig zaten, allebei hadden gedronken. Omdat niet duidelijk is wie heeft gereden zijn ze maandag allebei weer vrijgelaten, zei een politiewoordvoerder. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij het fatale ongeval en het verlaten van de plek van het ongeluk.

De politie gaat er niet vanuit dat het slachtoffer van de aanrijding het voertuig heeft bestuurd.

Nieuwa.nl schreef: Verdachte fataal ongeluk opnieuw opgepakt (04-08-2010)

Een 25-jarige man uit Nistelrode is dinsdagavond opnieuw opgepakt na een fataal auto-ongeluk zondagmorgen in Heesch. Uit onderzoek is gebleken dat hij als bestuurder van de auto verantwoordelijk was voor het veroorzaken van het ongeval, terwijl hij onder invloed van alcohol was, meldt de politie woensdag.

Bij het ongeluk op de Nistelrodeseweg kwam een 20-jarige man uit Nistelrode om het leven. Agenten troffen het slachtoffer naast de verongelukte auto in een sloot aan. Omdat er aanwijzingen waren dat er mogelijk meer mensen in de auto hadden gezeten, gingen agenten op zoek. Op de Heescheweg troffen zij twee mannen uit Nistelrode van 25 en 26 jaar aan, die gewond bleken te zijn. Het tweetal werd aangehouden.

In een ziekenhuis werden ze verhoord, waarna ze werden vrijgelaten. Van de 25-jarige man was nog wel een bloedmonster afgenomen, omdat er sterke aanwijzingen waren dat hij de bestuurder van de auto was. Dat blijkt na nader onderzoek het geval. Het bloedonderzoek heeft uitgewezen dat hij met ruim vier keer te veel alcohol op achter het stuur zat.

Bron:  Branbants Dagblad


Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram